Őrizetben

Így fogták el Lengyelországban a félmilliárdot rabló Zoltánt

2022. május 21. szombat 11:30

Nyolc évig sikerült meglógnia a zsaruk elől P. Zoltánnak, aki 2014-ben bérgyilkossal akarta megölteni társát, majd gépfegyverrel rabolt majdnem félmilliárd forint értékű valutát. A rablót Lengyelországban fogták el, hazaszállítását a helyi hatóságok intézik.

Forrás: Police

2014-ben az egész sajtó P. Zoltántól és brutális húzásaitól volt hangos. Mint akkor arról a Bors is írt, a férfi először egy elszámolási vita kegyetlen leszámolási kísérletével hívta fel magára a figyelmet. Zoltán ugyanis, miután összekülönböztek akkori üzlettársával, úgy próbálta lerendezni a vitás kérdést, hogy két bérgyilkost is ráküldött. Ők a „megrendelésnek” eleget is tettek, megkéselték az üzlettársat, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a két tettes és P.-ék társasága biztos volt benne: életét vesztette. Idő közben azonban megtalálták a vérbe fagyott sérültet, és még időben sikerült kórházba vinni, így bár életveszélyesen megsérült, végül életben maradt.

Zoltán most akadt horogra  Fotó: Police

Még el sem csitult korábbi brutalitásának visszhangja, Zoltán ismét akcióba lendült: alig egy hónappal később már kínai üzletembereket rabolt ki, méghozzá gépfegyverrel. Ekkor nem kevesebb, mint 400 millió forintnak megfelelő valutát rabolt, miután az ázsiai férfiakat lefújta gázsprével és megkötözte őket. Ezek után egy fehér kisbusszal ugyan elmenekültek, de a kínaiak sem hagyták annyiban: kiszabadították magukat, kocsiba pattantak és üldözni kezdték a rablóikat.

Fotó: Police

Bár nem érték utol őket, a rendőröknek sikerült azonosítani a bandát, és bár többet is elfogtak közülük és P. Zoltán után is valóságos hajtóvadászatot indítottak, a férfi szinte kámforrá vált. Az elkövetkezendő években mindent megtettek, hogy a nyomára bukkanjanak, 2016-ban nem csak európai elfogatóparancsot adtak ki rá, de egymillió forintos nyomravezetői díjat is kitűztek a fejére, tavaly pedig az Interpol legkeresettebb bűnözői közé is bekerült. Persze ez idő alatt a magyar rendőrök sem tétlenkedtek, aminek meg is lett a gyümölcse: nemrégiben ugyanis a nemzetközi szervezetekkel együttműködő Célkörözési Alosztály belőtte, hol lehet a férfi, szerdán pedig le is csaptak rá a lengyelországi Kepnoban, ahol összehangolt akció keretében kapcsolták le. Kiderült, Zoltán hamis iratokkal élt, így rejtőzködött évekig. Sorsa viszont most már megpecsételődött, azóta is a lengyel rácsok mögött ül, a kiadatásáról pedig nemsokára dönteni fognak a kinti hatóságok.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Singh Viki felszedett öt kilót, ezt tűzpiros, csipkés fehérneműben mutogatja - kép

borsonline.hu

Elfajult a szexrabszolgaság, szörnyű dolgot tett a magyar tinédzser

metropol.hu

Magából kikelve ordibált Vilmos herceg, kikerült róla egy videó

hirtv.hu

Hatalmas balesetet szenvedett a magyar csapat a német autópályán

mindmegette.hu

Banán kontra görögdinnye: megdöbbensz, hogy miben mennyi kalória van

hirtv.hu

Kiakadt a magyar édesanya: Ezt üzente drogos szomszédjának

borsonline.hu

Egy TikTok kihívás kedvéért gyújtotta fel magát a 12 éves fiú

life.hu

Így egyél okosan a menstruáció előtti panaszok enyhítése érdekében

borsonline.hu

Rendkívüli közleményt adott ki a TEK a Kis-Dunában elmerült börtönőrökkel kapcsolatban

borsonline.hu

Gyermekükkel a szíve alatt várta haza párja a Kis-Dunában eltűnt kutyakiképzőt

borsonline.hu

Szünetel a vonatközlekedés, borzalmas tragédia történt Üllőnél

További cikkek

Elmerült

Kiderült: a 34 éves László holttestét találták meg a Dunában

Béke

Szentkirályi Alexandra: A béke az egyetlen megoldás