Aktuális

Nemzetközi körözés! Négy magyart keresnek a fejvadászok

Bors

Létrehozva: 2019.01.25.

Ötvenöt bűnöző van jelenleg az ENFAST nemzetközi körözési listáján, köztük két magyar, egy magyar származású osztrák, illetve egy szlovákiai magyar. Az ENFAST az Europol rendőri fejvadászainak munkáját összefogó szervezet.

Forrás: Thinsktock

Plank Zoltán  

Az 52 éves férfi számláján szándékos emberölés, súlyos testi sértés és fegyveres rablás is sze­repel. A körözési fo­tókon ko­pasz, de a rendőrség szerint minden bizonnyal már hosszú hajú Zoltán öt éve azzal bí­zott meg két férfit, hogy öljék meg korábbi közös üz­letfelüket. Az illetőt megtámadták 2014 augusztusában, késsel összeszurkálták. Bár megúszta élve, támadói abban a hitben voltak, hogy meghalt. Plank és társai egy hónappal később rendőrnek adták ki magukat, és négyszázmillió forintnyi valutát ra­boltak kínai üzletemberektől. A megtámadottak ismerősei a nyomukba eredtek, de üldözés közben egy fának ütköztek. Plankék pedig tüzet nyitottak rájuk. A férfi azóta felszívódott. 

Hollósi Zoltán

Drogkereskedelem miatt 8 év börtönt kapott, de nem akarta leülni. Ukrajnában elintézte, hogy halottnak nyilvánítsák, majd hazatért Magyarországra. Az osztrák határ mellett marihuánaültetvényt ho­zott létre társaival. Őket elfogták, de akkor még nem volt tiszta, hogy neki is szerepe van az ügy­ben, ezért a tanúkihallgatás után elengedték. A férfi jelenleg szlovén állampolgár, Zoran Maras álnevet használ.

Foco Tibor

Az 1956. április 18-án született, magyar származású osztrák ál­lampolgárt 1987-ben húsz év­-re ítélték egy prostituált megölé­séért. Feltételesen szabadlábra helyezték 1995-ben, azonban nem jelentkezett az előírt időpontban, és nyoma veszett.

Szűcs Henrich

A felvidéki magyar férfit európai elfogatóparanccsal keresik a szlovák hatóságok maffiabűnözés miatt. A vád ellene bű­nö­zői csoport létrehozása, megalapozása és tá­mogatása, brutális kényszerítés, zsarolás, valamint károko­zás másoknak.

Nehézfiúk társasága

A díszes társaságban (www.eumostwanted.eu) nem hízelgő szerepelni. Mohamed Ezzit például azért keresik, mert úgy megverte a feleségét, hogy majdnem teljesen megvakult. Az albán Gani Burelli két éve három ember megölésében vehetett részt. Az angliai Shane O’Brien 2015-ben egy londoni bárban minden előzmény nélkül nyakon szúrt egy férfit, aki belehalt sérülésébe.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek