Drámai

Fáradtnak tűnt a csöppség, lesújtó diagnózist közöltek az orvosok

Létrehozva: 2022.05.28.

A szülőket szinte sokkolta a diagnózis.

Egy csalódott és dühös anyuka osztotta meg kisfia kálváriáját. Amie Tweed zsigereiben érezte, hogy valami komoly baj van kisfiával, és sajnos kiderült, hogy igaza van. A kicsi március elején kezdett betegeskedni, az aggódó anyuka többször elvitte háziorvoshoz, aki először székrekedésre gyanakodott, majd vírusfertőzésre, amit antibiotikummal kezelt. Teddy állapota azonban, rohamosan romlott, és a gyógyszerekre sem reagált.  Amikor a kicsi állapota rosszabbra fordult, Amie kórházba rohant vele, ahol egy ügyeletes orvos alaposabb kivizsgálást javasolt. 

A szülőket szinte sokkolta a diagnózis, miszerint a kicsinek agytályogja van, amely akkora, mint az agya egyharmada, és valószínűleg nem éli túl. 

Az egyik sebész behúzott a szobába, és azt mondta: „Mindent megteszünk, hogy segítsünk neki, de nem tudok semmit garantálni - emlékezett vissza a sokkoló pillanatra Amie. 

Az agytályog egy körülhatárolt gennygyülem az agyban. Az agytályog nem gyakori. Fejen levő fertőzés agyra terjedéséből (fog, orr vagy fül fertőzése), az agyba hatoló fejsérülésből vagy a vér útján máshonnan az agyba bekerülő baktériumok okozzák.

A csöppséget azonnal a műtőbe vitték, ahol a hatalmas gennygyülemet műtéti úton eltávolították. 

Teddy felépülése még az orvosak is megdöbbentette, alig telt bele egy hónapba.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek