Botrány

Erőszakos nemi közösülés a Jobbikban: egy országgyűlési képviselő lehet a vád tanúja

Címkék
frissJobbik

2022. május 6. péntek 08:18

Egy országgyűlési képviselő lehet a vád tanúja. Többen is botrányosan lerészegedtek a bűncselekmény napján. Akár 8 évet is kaphat az elkövető.

Amint azt a Borsonline tegnap hírül adta néhány hónapja az alelnök, Szilágyi György élettársát meg akarták erőszakolni az egyik pártrendezvényen, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az épületben, ahol mindez történt, jelen volt Jakab Péter pártelnök és „mamuszos” kabinetfőnöke Molnár Enikő is. A legújabb információk szerint a Jobbik politikusai közül többen is botrányosan lerészegedtek a bűncselekmény napján.

Az ügyben született hivatalos iratok szerint a Jobbik egyik vezető politikusa, miután a hölggyel közölte „de szerencsés ez a Szilágyi”, felcsalta őt egy szobába. Itt gyorsan levetkőzött, majd áldozatát a falhoz szorítva, fizikai erejét kihasználva, nemi szervét elő véve meg akarta erőszakolni. Az áldozat segélykiáltásaira lett figyelmes egy másik jobbikos politikus, egy országgyűlési képviselő(!), aki végül kiszabadította a hölgyet. Ő lehet a büntetőeljárásban a vád első számú tanúja.

A megszerzett hivatalos beadványok alapján a Bors jogi szakértői egyértelműen bűncselekménynek, „nemi erőszak megkezdett kísérletének” minősítették az ügyet. Márpedig a magyar büntetőjog szerint „a kísérletre a befejezett bűncselekmény büntetési tételét kell alkalmazni”. Így a Jobbik politikusa alapesetben akár 8 év börtönt kaphat. 

A Borsonline úgy tudja, hogy az ügyben már megkezdődött a nyomozás.

Ezt ne hagyd ki!

Erőszakos nemi közösülés: Elképesztő botrány a Jobbikban

 

Időközben megszólalt a nemi erőszakkal kapcsolatban több jobbikos politikus. Jakab Péter szokásos agresszív modorában először hazugságnak próbálta beállítani a történteket, majd megszégyenülten visszavonulót fújt és közölte, hogy a nemi erőszak ügyében mégiscsak vizsgálat indult a pártban.

SZILÁGYI György; JAKAB Péter
Szilágyi György, a Jobbik alelnöke és az áldozat élettársa

Szilágyi György alelnök több portálnak is megerősítette, hogy minden úgy történt, ahogy azt a Bors hírül adta, s hogy korábban hiába tették szóvá a pártban a nemi erőszak ügyét.

Sokat mondó volt Apáti István, a Jobbik egyik korábbi alelnökének a nyilatkozata, aki „Szexuális terror Szatmárban” címmel posztolt az Instagramon.

A ma már a Mi hazánkban politizáló Apáti nyíltan fogalmazott. Szerinte ki kell derülnie, hogy 
„Kocsord csúfosan megbukott egykori polgármesterének, Földi Istvánnak mi köze van a történtekhez?  Földinek Jakab Péterrel együtt nyilatkoznia kell arról, hogy a "szatmári fitness hétvége emlékei" közül mit tudnak felidézni? Földi nőt, vagy férfit megtámadott-e ekkor? Igen, vagy nem?”
A bejegyzésben szereplő Földi István, akit Apáti lényegében nyilvánosan meggyanúsított a nemi erőszakkal, Jakab Péter egyik legfontosabb politikustársa. Az egyesült baloldal, így Gyurcsányék országgyűlési képviselőjelöltjeként indult április 3-án.  Nem véletlenül szerepeltek közös kampányvideón a pártelnökkel.

Az ügyben eddig született dokumentumok, beadványok még számos további botrányos és megdöbbentő részletet tartalmaznak. A hivatalos, aláírt iratok szerint nemcsak „a pártelnök volt olyan részeg, hogy még a testőrei sem tudták talpra állítani”. Botrányosan berúgott Hajnády K. Endre is, akit Jakab Péter bizalmasként és sofőrjeként ismert meg az ország. Ő volt az, aki, tavaly összetörte a pártelnök autóját.

Hajnády korábban azzal tette ismertté magát, hogy Auschwitzban a győzelem jelét mutatta a kamerába.

A nemi erőszak ügyében született hivatalos iratok rögzítik, hogy Hajnády a bűncselekményt megelőző percekben éppen abban a szobában tartózkodott, ahol nem sokkal később meg akarták erőszakolni Szilágyi István alelnök élettársát. Személye akár társtettesként is szóba jöhet az ügyben. Ezért az áldozat ellene is etikai vizsgálatot kért a pártban.

A beadványból az is kiderül, hogy Jakab Péter bizalmasa a kérdéses estén ugyancsak az eszméletlenségig lerészegedett. Olyannyira, hogy ápolásra szorult. Még az is felmerült, hogy alkoholmérgezés miatt mentőt kell hívni hozzá.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

A magyar énekesnő terhesen, nagy hassal bulizott a Szigeten - kép

origo.hu

Donald Trump: Putyin úgy játszadozik Joe Bidennel, hogy azt nézni is rossz

borsonline.hu

Ájultra erőszakoltak egy diáklányt a szállodahajón

vg.hu

Vége a vállalati titkolózásnak: kiderül, miért alacsonyabb a nők fizetése

ripost.hu

Ne dobd el az alma héját, szuper, mire használhatod

travelo.hu

Rockzene és bor a Balaton egyik legnagyobb és legszebb szabadstrandján

vg.hu

Acélcsarnokpiac: erős év, bizonytalan kilátások (X)

origo.hu

Exkluzív dokumentumfilm sorozatot forgatott Szalai Attiláról a BioTechUSA (x)

borsonline.hu

Kétszer is elvitte a lottófőnyereményt egy villanyszerelő, elárulta a titkát

További cikkek

Rezsi

Rezsicsökkentés: ma még bediktálható a mérőállás

Fájdalom

Brutális balesetben hunyt el az 5 hónapos kisfiú: nyugdíjas sofőr miatt kellett meghalnia