New York-i gyilkosság

„Valótlanságot állít a külföldi média” – Megszólalt a Borsnak az Amerikában meggyilkolt magyar nő édesanyja

Kóré Károly

2022. április 19. kedd 03:00

Magyar családanya hokitáskába gyömöszölt holttestére bukkant egy járókelő New Yorkban. G. Orsolya a kisebbik fiának azt mondta, színházba megy, de haza már nem ért. A gyilkosság után a férj, Howard életveszélyes fenyegetést kapott. A Bors elérte az asszony Balassagyarmaton élő édesanyját.

G. Orsolya hosszú évek óta az Egyesült Államokban élt, de rendszeresen hazalátogatott Magyarországra. Egy dúsgazdag lítiumkereskedőhöz ment férjhez, Howard pedig igyekezett minden elképzelhető földi jót megadni a családjának. Két fiuk született, Leo és Jamie. Egy kétmillió dolláros (670 millió forint) házban éltek a New York-i Forest Hills-ben, a külső szemlélők szerint idilli boldogságban. A városnegyed sétálóutcája igen népszerű, de csak a felső tízezer tagjai engedhetik meg maguknak, hogy oda költözzenek.

Orsolya imádta a családját, számára az volt a legfontosabb, hogy két fia megfelelő neveltetést kapjon, jó iskolába járjanak Fotó: Bors

Howard és a 17 éves fiú a hétvégére elutazott otthonról, a kisebbik gyermek pedig otthon maradt az anyjával. Az 51 éves Orsolya szombat este bejelentette a gyermekének, hogy a barátaival elmegy egy színházi előadásra. 

Leo azonban hiába várta haza az édesanyját, mert egy azóta is ismeretlen tettes brutálisan végzett vele, a testét egy hokitáskába gyömöszölte. 

A térfigyelő kamerák felvételein egyébként jól kivehető egy kapucnis férfi, amint éppen a bőröndöt görgeti. A holttestet végül megtalálta egy járókelő, aki azonnal értesítette a rendőrséget. Az egyenruhásokat a csomagból kicsöpögő vérnyomok egészen Orsolyáék házához vezették.

A rendőrök amerikai sajtóértesülések szerint bilincsben vitték be az őrsre a kisebbik, 13 éves fiút, aki hamar tisztázta magát, így haza is engedték. A tragédia hírére hazasietett a családfő a nagyobbik gyermekkel. A nyomozóknak elmondták: a gyilkos megtalálta Orsolya mobiltelefonját, és küldött is nekik egy rémisztő üzenetet: „A családod következik!” A férfi ezt komolyan vette, és később újságíróknak is elmondta: veszélyben érzi a saját és a fiai életét.

A térfigyelő kamerák felvételein jól kivehető egy kapucnis férfi, amint éppen a bőröndöt görgeti, amelyben a magyar édesanya holtteste volt Fotó: NYPD

A Bors elérte Orsolya édesanyját, Babit. Az idős asszony nem kívánt nyilatkozni, de annyit elmondott, még az amerikai rendőrség sem tud biztosat, és felháborítja, hogy a külföldi média sok valótlanságot közölt a lánya halálával kapcsolatban.

Szörnyű fájdalom, hogy elveszítettem Orsit. Valahogy fel kell dolgoznom 

– mondta a gyászoló nő.

Orsolya tavaly veszítette el az édesapját, ami nagyon megviselte. Az asszony egyébként az őt ismerők szerint egy életvidám, mindig mosolygós nő volt, aki csak a családjának élt. Aktív kapcsolatot ápolt az amerikai magyar közösséggel, hiszen büszke volt a gyökereire. Egy barátnője így emlékezett meg róla.

A rendőrök bilincsben vitték be az őrsre a kisebbik, 13 éves fiút, aki hamar tisztázta magát, így haza is engedték Fotó: NYPD

Az volt neki a legfontosabb, hogy a fiai megfelelő neveltetést kapjanak, és jó iskolába járjanak – nyilatkozta a Borsnak egy szintén kint élő nő.

Rengeteget dolgozott, de otthon is helytállt háziasszonyként. Nemrég kapott ajándékba egy kiskutyát, és a magyar barátaitól kért ötleteket, hogy minek nevezze el. Vagy százan írtak erre a Facebook-csoportunkban, végül a Teddyre esett a választása – tette hozzá.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Idén is kap funkciófrissítést a Windows 10

origo.hu

Putyin szövetségese megnevezte, melyik országot bombázzák először, ha kitörne a harmadik világháború

mindmegette.hu

A legjobb folyadékpótló gyümölcsök és zöldségek nyárra

hirtv.hu

Részegen szexeltek, 16 lakás égett ki a IX. kerületben

ripost.hu

Egyre durvábbak a magyar leánybúcsúk

magyarnemzet.hu

Vidéken és a fővárosban is tarolt a Fidesz–KDNP az időközi választásokon

metropol.hu

Hátborzongató jelentés: véresen komoly problémát okozhat az Elf Bar

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. június 27.: A Nyilas váratlan segítséget kap, a Halak elsimítja az ellentéteket

ripost.hu

GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY AZ EMÉSZTÉSI ZAVAROK ELLEN (X)

life.hu

"Bárcsak egy pohár whiskyvel a kezemben halnék meg!" - Híres nők, akik imádják a barna aranyat

borsonline.hu

Zokogva jelentette be a műsorvezető, váratlanul elhunyt kollégája

borsonline.hu

Kiadták a körözést, 15 éves gyilkost keresnek a Pest megyei rendőrök

További cikkek

Házomlás

Friss hírek:az Operettszínház táncosa sérült meg súlyosan a budapesti házomlásban

Tragédia

Újabb tragédia: hatéves lányával fulladt tóba egy anya Mosonmagyaróvárnál