Katalin

Kiderült az igazság: nem kedvelte Katalin hercegnét II. Erzsébet királynő

Bors

2022. április 28. csütörtök 14:30

II. Erzsébet nem volt elragadtatva Katalintól. Ezért változott meg a véleménye.

Forrás: AFP

Bár mára Katalin lett a királyi család egyik legnépszerűbb tagja, ez nem volt mindig így, sőt, a kezdetekben kifejezetten vonakodott II. Erzsébet a gondolattól, hogy unokája mellett hercegné váljon belőle.

Erzsébet királynő mindig is figyelt arra, hogy véletlenül se legyen részese semmilyen botránynak, de belső források szerint kezdetben úgy érezte, Katalinban nincs meg a munkamorál, ami egy hercegné esetében fontos lenne. Márpedig a királyi család tagjaként szigorú szabályoknak kellett megfelelnie, aminek például Meghan Markle sem tudott eleget tenni.

2006-ban Katalin hercegné aztán bebizonyította a királynőnek, hogy részéről nincs gond a munkával, és egy londoni cégnél kezdett el részmunkaidőben dolgozni. Ez utóbbi azért volt fontos számára, mert Vilmos miatt szeretett volna rugalmas maradni, ám 2007-ben fel is mondott, mert úgy érezte, ezt nem tudja összehangolni magánéletével. Édesanyja partiszervező cégénél folytatta karrierjét, de II. Erzsébet királynő nem volt túl elégedett. Katalin ugyanis nem akarta, hogy a nyilvánosság megneszelje, mivel foglalkozik, így még a királynő sem tudott róla: ő csak annyit látott, hogy sorra készülnek a fotók unokája barátnőjéről, amint luxus partikon tűnik fel. Mindennek tetejében pedig annak sem örült, hogy túl hamar felmondott korábbi pozíciójából, így egy darabig előítéletei voltak vele szemben.

Britain's Catherine, Duchess of Cambridge (C) shows Britain's Queen Elizabeth II (L) and Britain's Prince William, Duke of Cambridge, around the 'Back to Nature Garden' garden, that she designed along with Andree Davies and Adam White, during their visit to the 2019 RHS Chelsea Flower Show in London on May 20, 2019. - The Chelsea flower show is held annually in the grounds of the Royal Hospital Chelsea. (Photo by Geoff Pugh / POOL / AFP)
Fotó: AFP

Amikor Katalin anyja észrevette, hogy rossz fényt vet lányára a titkolózás, végül ő maga árulta el, hogy Katalin neki dolgozik, így a királynő is megnyugodhatott egy kicsit. Aztán 2008-ban végre először találkozhattak egymással: ekkor már egyébként 7 éve randizott Vilmossal, úgyhogy nem siették el a dolgot! Az első alkalom kellemes volt, a királynő szimpátiáját is sikeresen kivívta, majd ez az esküvőhöz közeledve még inkább így történt. Látva azt, hogy Katalin milyen energiával veti bele magát a szervezésbe, valamint közben hogyan kezeli a sajtót, megerősítette II. Erzsébetet abban, hogy megfelelő párt választott magának Vilmos herceg.

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt az országot bombáznák először az oroszok, ha kitörne a világháború

borsonline.hu

Kivételes alkalom: megmutatta szerelmét Nacsa Olivér

vg.hu

Az ember, akit nem zavarnak a tények: Bokros Lajos

mindmegette.hu

A legjobb folyadékpótló gyümölcsök és zöldségek nyárra

magyarnemzet.hu

Megsemmisítő vereséget szenvedett a józsefvárosi baloldal az időközi választáson

magyarnemzet.hu

Hordágyon vitték el a hazai vizes vb hihetetlenül peches játékvezetőjét

travelo.hu

Mozart-golyó csak egy van! A világ egyik legismertebb bombonjának eredete

borsonline.hu

Vastag Csaba szerelme megmutatta, mit csinálnak az ágyban

borsonline.hu

Megkongatta a vészharangot Müller Cecília, rendkívüli bejelentést tett

borsonline.hu

Sokkot kaptak az orvosok, még ők sem vették észre, mi rejtőzik a tini testében

További cikkek

Figyelmeztetés

Megkongatta a vészharangot Müller Cecília, rendkívüli bejelentést tett

időközi

Vidéken és a fővárosban is tarolt a Fidesz–KDNP az időközi választásokon