Nyaralás

Feloldottak minden korlátozást, utazz Görögországba a nyáron

Létrehozva: 2022.04.21.

Ismét szabaddá vált az egyik legnépszerűbb nyári utazási célpont, miután Görögország úgy döntött, feloldja a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat.

Nagyszerű hírünk van azok számára, akik a nyaralásukat tervezgetik: szabaddá válik ugyanis az egyik legnépszerűbb utazási célpont, Görögország, miután az országban feloldják a koronavírus-elleni korlátozások többségét.

Szabad a beutazás Görögországba

Athanásziosz Plévrisz görög egészségügyi miniszter a napokban jelentette be: a csökkenő Covid-esetszámokra való tekintettel, valamint az erős nyári turistaszezon reményében eltörlik a korábban érvényben lévő járványügyi szabályokat, megkönnyítve ezzel a beutazást az országba. Mindez azt jelenti, hogy 2022. május 2-tól nem szükséges semmilyen Covid-19-cel kapcsolatos dokumentum, oltási igazolás, negatív PCR-teszt.

Ezzel egyidőben a belföldi szabályozásokat is feloldják: nem kell többé vakcinaigazolvány vagy negatív Covid-teszt a színházak, mozik, stadionok, múzeumok látogatásához, valamint az éttermek belső tere is használható lesz mindenki számára.

Ismét érdemes Görögországba utazni a nyáron!  Fotó: Shutterstock

Plevris ugyanakkor azt is világossá tette: noha most feloldották a korlátozásokat, a vírushelyzet változása miatt könnyen lehet, hogy az ősszel, szeptembertől vissza kell majd vezetniük egyes szabályozásokat. 

Nem vesszük figyelmen kívül a pandémiát – tette hozzá a politikus.

Népszerű célpont

Görögország nem csak a magyarok kedvenc célpontja, ha a nyaralás kerül szóba, egész Európa szívesen tölti itt a szabadságát. 2019-ben, a világjárvány kitörése előtt 33 millió látogatót fogadtak. Idén úgy tervezik, hogy az enyhítéseknek köszönhetően akár a 2019-es szám 80 százaléka is elérhető lehet. Az ország turizmusa nagyjából a GDP 11 százalékát teszi ki. Egy 2016-os összegzés szerint egyébként összesen 9730 szálloda van az országban, összesen 788,553 ágyhellyel. Ezek közül egyébként 444 hotel ötcsillagos, a többség 2 és 3 csillagos (3,990 és 2,472 hotel).

A legtöbben Németországból érkeznek a görögökhöz, 2019-ben csak innen 4 millió turista érkezett, 2,97 millió Eurót az országban hagyva.

Európa egyik legnépszerűbb célpontja  Fotó: Shutterstock

Mennyibe kerül egy görögországi nyaralás?

Természetesen ha Görögországba szeretnénk utazni a nyáron, érdemes minél hamarabb lefoglalnunk az utazásunkat. Az árak közt hatalmas különbségeket láthatunk, ha keresgélünk picit az utazási irodák ajánlatai közt, de egy kifejezetten Görögországra specializált cégnél például találhatunk még Zákinthoszba utat júniusra 170 ezer forint/fő/hét körül, apartman-szállással, de természtesen ha hotelt választunk, akkor a költségek jelentősen növekedhetnek a csillagok számával együtt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek