Állatsimogató

Most jelentették be: Ide költözik a Szadáról elüldözött Szafari Park

Létrehozva: 2022.02.15.

"A Richter Safari Park egy folyamat eredménye, mely során a modern állatvédelmi elvárásoknak teszünk eleget: családtagként szeretett vadállatainkat kivonjuk a cirkuszi munkából."

Jó hír érkezett azoknak az állatszeretőknek, akik nem szűk ketrecekben akarják látni az egzotikus állatokat! Hosszú hónapok után végre megoldódott a Richter Safari Park lakhatási problémája, a Szadáról elűzött autós szafari mostantól Nagykőrösön működik. 

Fotó: Richter Safari Park

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi irányelveknek megfelelően a cirkuszi munkát maguk mögött hagyva szafariban tölthetik megérdemelt pihenésüket. 2022 egyik kiemelt turisztikai látványossága, Magyarország egyetlen autós szafari- és élményparkja április 14-től várja látogatóit Nagykőrösön, Budapesttől kevesebb mint egy órányira.

Fotó: Richter Safari Park

„A Richter Safari Park egy folyamat eredménye, mely során a modern állatvédelmi elvárásoknak teszünk eleget: családtagként szeretett vadállatainkat kivonjuk a cirkuszi munkából. 

- mondta Ifj. Richter József cirkusz- és szafaripark igazgató.  - A parkban számukra ideális környezetben folytathatják életüket, miközben a közönséggel való kapcsolatuk is megmarad. A jóllétüket szolgálja az is, hogy továbbra is megszokott ápolóik gondoskodnak róluk. Sajátjaink mellet lehetőségünk lesz más cirkuszok állatait is befogadni, akár külföldről is. Időt és energiát nem kímélve, több mint egy éve készülünk a megnyitóra. A nagykőrösi szafari létrehozásával - amelyhez már az állatkerti engedélyt is megkaptuk - gyerekkori álmom válik valóra." - folytatta Richter József, aki azt is elárulta, hogy lovakkal és egyéb háziállatokkal természetesen továbbra is folytatják a cirkuszi előadásokat. A Magyar Nemzeti Cirkusz országos turné premierje március 11-én lesz - idén először vadállatok nélkül - Budapesten.

Fotó: MTI

A parkban közel kétszáz állat éli mindennapjait szabadon, amelybe mi is bepillantást nyerhetünk saját autóinkból. A közel három kilométer hosszú útvonalon valódi szafarihangulat várja az érkezőket. 

„2020-ban nyitottuk meg Magyarország első és egyetlen autós szafariparkját Szadán, amely hatalmas népszerűségre tett szert. A látogatók többsége újra visszatért hozzánk, hogy ismét átéljék az egyedülálló élményt. Egy év kihagyás után új, végleges helyre költöztünk. A helyszín kiválasztásakor elsődleges szempont volt, hogy biztosítani tudjuk az összes vadállatunk számára az ideális környezetet, ahol természetközeli, tágas területen, kellemesen élhetik mindennapjaikat, miközben a közönséggel való kapcsolatuk is megmarad. Körültekintő keresést követően Nagykőröst választottuk, ahol még szebb, még nagyobb hely áll rendelkezésre számukra. A park kedvező elhelyezkedése miatt könnyen megközelíthető, Budapestről autóval kevesebb mint egy óra alatt elérhető." – meséli Ifj. Richter József, aki hozzátette: "A nagykőrösi Richter Safari Park egy egyedülálló látnivaló lesz nemcsak az országban, de Közép-Európában is.”

Fotó: Bors

A hatalmas területen az autós szafari mellett egy élményparkot is létrehoztak, ahol egész napos programok várnak mindenkit. A harmincméteres óriáskerékről, a Safari Eye-ról madártávlatból csodálhatjuk meg az elénk terülő egzotikus látványt; az állatsimogatóban az autóból kiszállva közvetlen közelről lehet találkozni olyan állatokkal, mint például a kenguru vagy a láma. Emellett a cirkuszsátorban az artisták naponta többször, negyvenperces műsorral szórakoztatják a nagyérdeműt, és a műsor végén a gyerekek kipróbálhatják a cirkuszi eszközöket. Lesz elefántos bemutató és a Dinóparkban a közel hatvanöt millió évvel ezelőtt kihalt dinoszauruszok életét ismerhetjük meg. A sok érdekes program és látnivaló után egy kellemes sétára is lehetőség van a területet körülölelő tó partján; a játszótéren dodzsem, körhinták és ugrálóvárak várják a gyermekeket; az élménydús nap végén pedig a büfében ehetünk és ihatunk egy jót. 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17083754_auto_resized.png
origo.hu

Itt van Oroszország drámai bejelentése a háború jövőjéről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26456_resized.jpg?avcount=1711699218
origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17085184_auto_resized.jpg
vg.hu

Valami súlyos történik az ukrán elnöki hivatalban: Zelenszkij kirúgta az egyik legfontosabb emberét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089984_auto_resized.jpg
ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090466_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Zelenszkij korábbi szövetségesének példa nélküli interjúja borzolja a kedélyeket Ukrajnában + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26457_resized.jpg?avcount=1711699218
origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091191_auto_resized.jpg
travelo.hu

Íme, a hazai 10 legolcsóbb termálfürdő, ahol elfogadható árakkal várnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088538_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711699218
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091872_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088312_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/72Cjs82PCBFRY-f_4a-SA4Qf8FwuQl3cYT0qo2nU9Bo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FiNDhiYmViYjhlNjRmOWM4NmQ0YWUyNTExYTQ1NTlk.jpg
Tragédia

Robbanás történt Budapesten: egy ember meghalt, többen megsérültek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/HIf_0xuUVsMIc5wXgbn4ug5SYgYu5e8W1LvNPHBoRSg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM2YzQyNTM5ZDA2MjRkMjA4NWQzMTE2NzYzYjZiZjNj.jpg
Óraállítás

Ezt még gyorsan mindenkinek meg kéne csinálnia, mielőtt átállítjuk az órát!