Courier,Hold,Go,Box,Food,,Delivery,Service,,Takeaway,Restaurants,Food

Elárulta a szakértő, mit tilos enni járvány idején

friss
PUBLIKÁLÁS: 2022. február 05. 15:30 / FRISSÍTÉS: 2022. február 09. 07:00
Bors

Az már a koronavírus-járvány kirobbanásakor viszonylag hamar egyértelművé vált, hogy a covid-19 az alapbetegséggel küzdőket érintette súlyosabban, köztük a cukorbetegségben szenvedőkre különösen veszélyes. Ezért a legrosszabb étel-összetevő, amit koronavírus-járvány idején ehetünk, 

az a cukor

 - írja a CNBC.

Dr. Heather Moday allergológus immunológus szerint az immunrendszer állapotát nagyban befolyásolja az étrendünk, így a legrosszabb, amit az immunrendszerünkkel tehetünk, az a túlzott cukorfogyasztás a koronavírus-járvány idején. A vírus a fertőzöttek szervezetében ideiglenesen megzavarhatja a vércukorszint szabályozását, ezáltal a cukorbetegeknél veszélyes állapotot eredményezhet.

A szakértő arra is felhívja a figyelmet, hogy nem csak a magától értetődően magas cukortartalmú, édes ételeket kell kerülni, mint a fánk, a sütemények vagy a csokik, hanem a cukor rengeteg sós ételben is ott van, úgymint tésztában, kenyérben, gabonapelyhekben, a rizsben, sőt, egyes gyümölcsökben és gyümölcsitalokban is. Rengetegszer elfelejtjük, hogy a ketchup, a saláta dresszingek és fehérje szeletek is sok cukrot tartalmazhatnak.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.