Aktuális

Mentősként és rendőrként is megállja a helyét a gyönyörű Petra

2021. december 17. péntek 10:00

Egyik nap mentőgépkocsit vezet, másik nap a Készenléti Rendőrség kötelékében teljesít szolgálatot Pribelszki Petra. A fiatal lány mindkét munkáját a hivatásának tekinti és szenvedéllyel végzi. Ráadásul a fiatal gyönyörű lány volt hazánk első mentőgépkocsi vezetője.

Forrás: Bors

Tűzoltó leszel s katona! Vadakat terelő juhász! Jelenti ki József Attila, de Pribelszki Petra egyből rávágta: rendőr lesz. Őt ugyanis mindig lenyűgözték a mesékben a rendőrök, akik megbüntették a gonoszakat. Akkor döntötte el, hogy ha nagy lesz, ő is ezt szeretné csinálni, elkapni a rossz bácsikat. S bár útja először mégis másfelé tartott, soha nem adta fel gyermekkori álmait. 

 Egy időre elengedtem ezt az álmot, és határőrnek készültem 

– mesélte a Borsnak Pribelszki Petra őrmester. – De persze azért követtem a rendőrség munkáját, láttam a toborzó plakátokat. És végül vettem egy mély lélegzetet, jelentkeztem, mert úgy voltam vele, miért ne éljek az álmaimnak? És milyen jól tettem, gyökeresen megváltozott az életem. Öt éve szolgálok a rendőrség kötelékében, a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóságának bevetési alosztályán dolgozom. A munkánk főleg a tömegkezelés rendezvényeken, meccseken, vagy éppen tüntetésen.

Gyermekkori álma volt, hogy rendőrként dolgozhasson Fotó: Saját

A gyönyörű fiatal lány kollégáihoz hasonlóan 24-72 órás beosztásban dolgozik. Egy idő után azt érezte, hogy szabadnapjain nem tudja magát lefoglalni, hiányzik a munka, haszontalannak érezte magát.

– Amikor olyan munkánk volt, ahol mentősök is dolgoztak velünk, ámulattal figyeltem őket, ahogy segítenek, életet mentenek – folytatta. – Azt éreztem, nekem dolgom van velük, meg is kérdeztem, hogy mit csinálhatnék náluk. Kérdezték van-e jogosítványom, mert akkor lehetnék mentőautó vezető. Rendőrként is szoktam vezetni, szeretem is, így nem volt további kérdésem. Elvégeztem az alap tanfolyamot, megcsináltam a hivatásos PÁV vizsgát, betanultam, és ma már másodállásban ezt csinálom. De ez igazából nem másodállás, mert ugyanúgy szívvel-lélekkel csinálom, mindkettő a hivatásom. Nekem így teljes az életem!

Ő volt az első női mentősofőr Fotó: Saját

Petra tisztában van vele, nem éppen nőies szakmákat választott magának. Sőt mentőautó vezetőként ő az első nő.

– Nem volt egyszerű, a férfi kollégák kérdezgették, elbírok-e majd egyáltalán egy beteget, de ma már látják, megállom a helyem. Remélem édesapám büszke rám! Rajongásig szerettem, sajnos két évvel ezelőtt elvesztettem. Életem egyik legmegrázóbb perce volt, amikor a temetésén az unokatestvére eszméletét vesztette. Egy pillanat alatt össze kellett szednem magam, és elkezdtem az újraélesztést, ahogy tanultam. Egészen addig csináltam, amíg a kollégák megérkeztek. Nehéz percek voltak, sajnos nem lehetett megmenteni az életét, őt is elvesztettük… De az élet ilyen, olykor elvesz, de aztán kárpótol bennünket.

 

 

További cikkek

Búcsú

Játék közben vesztette életét a The Voice és az X Factor fiatal tehetsége

Világvége

Kiderült: ekkor robban fel a Nap és pusztítja el a Naprendszert

Ez is érdekelhet

life.hu

Stana Alexandra elismerte, hogy egy párt alkot Meggyes Dáviddal - Azt is elmondta, hogyan jöttek össze

borsonline.hu

Álmában vallotta be szörnyű tettét - férje azonnal a rendőrségre rohant

origo.hu

Soha nem látott szalagkorlát épül egy magyar út mellett, meg fog lepődni, hogy néz ki - fotók

mandiner.hu

Orosz külügy: A NATO-erőknek ki kell vonulniuk Romániából és Bulgáriából

origo.hu

Élményszerű digitális oktatást szeretne a Telekom

origo.hu

Emberi ürülékkel orvosolnák a műtrágyahiányt Észak-Koreában

zaol.hu

Átalakított autóval közlekedett egy férfi Zalaszentgróton, búcsút inthetett a forgalmi engedélyének

life.hu

Csollány Szilveszter ötven napja küzd az életéért: Zacher Gábor elmondta, van-e esély a felépülésére

origo.hu

Megállítottak egy autót a zalai rendőrök, őket is meglepte, mit találtak, amikor átnézték - fotók

origo.hu

A jeges Duna mindig elképesztő látványt nyújtott