Kiárusítás

Kitört a botrány Óbudán: most akkor ki hazudik?

Címkék
Óbuda

Létrehozva: 2021.12.21.

Módosítva: 2021.12.21.

Beépítési terv, ami nem létezik, rendszeres tűzesetek, amikre nincs megoldás, kérdések, amikre nincsenek válaszok... A Metropol ott járt az Óbudai önkormányzat közmeghallgatásán.

Az Óbudai önkormányzat december 16-án tartott közmeghallgatást, ahol a helyi lakosság  javaslatokat, észrevételeket tehetett, a kerület vezetői pedig válaszokat ígértek az elmúlt hetekben felmerült kérdésekre is. Így a Mocsáros dűlőre építeni kívánt lakópark, és a Csúcshegyi víz és csatornázás nélküli városrész ügye is terítékre került. Érdemi válaszok azonban csak elenyésző részben születtek.

Kiakadtak az óbudaiak a Mocsárosdűlő kiárulásán

Rengeteg óbudai háborodott fel a december eleji leleplező Anonymus-videón, amiben Barts Balázs, a Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója a Mocsárosdűlő beépítéséről beszél. Barts a felvételen azt mondja, hogy a városligetnyi területen akár lakópark is épülhet. A beszélgetés maga pedig arra utal, hogy a felek közben látványterveket és térképet nézegetnek. A vezérigazgató közben készségesen mutatja az irodák, a lakóházak és a vasútállomás leendő helyét, majd hozzáteszi: Kiss László, Óbuda DK-s polgármestere már rá is bólintott az elképzelésre, és „a terület árazása folyamatban van".

A polgármester szerint még kérés sem érkezett a beépítésre

- Ilyen kérés hozzánk nem érkezett, ilyen engedélyt mi senkinek nem adtunk, ez a mi engedélyünk alapján nem fog megtörténni - válaszolta Kiss László a helyiek kérdésére. - 2020-ban változtatási tilalmat rendeltem el erre a területre, ami egyébként nagyon jól mutatja, hogy mi az álláspontom a terület beépítésével kapcsolatban.

A jelen levők közül többekben is felvetődött, hogy akkor Barts Balázs miért mondta 2021. május 5-én a fővárosi vagyonkezelő Attila úti épületében, hogy „Kiss Lacival megvan a deal, itt pedig lakások lesznek”.

A beépítési terv, ami nincs

Egy helyi lakos, Soltész Pataki Emese rámutatott egy másik problémára:
- Az interneten kering egy dokumentum, ami részletesen tartalmazza a tervezett beépítéseket. A 2020 júliusi tanulmány részletesen kitér arra, hogy ez a terület belvíz- és árvízveszélyes, és egy komoly régészeti területről is szó van.

Mint kiderült, az említett, kész látványterveket tartalmazó ingatlanfejlesztési javaslat nagyon is létezik, és be is mutatták, azonban azzal a kommentárral, hogy ezt végül elvetették.

Fotó: Győri Viktor József

- A vagyonkezelő vezetőjének volt egy mondata, amiről nekem elképzelésem sincs, hogy mire vonatkozik, mert hogy én semmilyen dealt nem kötöttem arra vonatkozólag, hogy bárki lakóingatlan építésére 3 centimétert is eladjon – mondta Kiss László. - Akinek van egy kis józan esze, az lakófunkciók létesítését, ezen a területen, ebben a formában nem támogathatja.

A Mocsárosdűlő úgy tűnik, megnyugtatóan megmarad zöldnek, az ellentmondás azonban megmaradt: létezett-e a Barts Balázs fővárosi vagyonkezelő vezérigazgató és Kiss László polgármester között megállapodás a beépítéssel kapcsolatban?

A csúcshegyi égető problémákra nincs megoldás

A helyi lakók rákérdeztek a Csúcshegy hosszú ideje húzódó kálváriájára is. Évente több lakóház ég le a területen, mivel továbbra sincs csatorna- és vízhálózat, az ott élő ezer család a vizet is kutakból hordja. A Csúcshegyen az elmúlt hetekben négy tűzeset volt. A közelmúltban a Solymárvölgyi úton történt katasztrófa, ahol a tűzoltók is hiába keresték a nemlétező tűzcsapokat. A katasztrófában egy 2 éves kisgyermekes fiatal párnak égett porrá az otthona. Kiss László polgármester kikerülve a választ, továbbra is azt szajkózta, hogy nem szeretnék beépíteni a területet.

- Ellátatlan városrész van ebben a kerületben, lakóingatlanokkal, amik sorban égnek le, mert nincsenek tűzcsapok. Már nem lehet elviselni, hogy mit csinálnak velünk - fakadt ki Siklósi Péter csúcshegyi lakos. A polgármester - kitérve a válaszadás elől -  megismételte, hogy biztos, hogy itt senki nem akarja beépíteni a Mocsárosdűlőt.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089155_auto_resized.png
origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26464_resized.jpg?avcount=1711709114
origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090709_auto_resized.jpg
borsonline.hu

4 csillagjegy, akinek nagy felismeréseket hoz az élet még a napfogyatkozás előtt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17085484_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Újabb megdöbbentő poszttal jelentkezett Varga Judit Magyar Péterről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089984_auto_resized.jpg
ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26465_resized.jpg?avcount=1711709114
origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17075366_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17082722_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711709114
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076634_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Emlékszel még ezekre az ikonikus magyar színészekre? Teszteld velünk!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088312_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/1SWzGq3QsizyH5iPB4Vk8natZWSvqGt3PPUISscQeJo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk3N2NkOTk0MzY5MzQzOWM5YzY5ZmYyZjk5YTA2Zjhi.jpg
Megindító

„Boldogan mutatta a nap végén az összegyűjtött csokitojásokat” - húsvétra is feldíszítette a családja a kiskamaszként elhunyt Dominik sírhelyét

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/72Cjs82PCBFRY-f_4a-SA4Qf8FwuQl3cYT0qo2nU9Bo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FiNDhiYmViYjhlNjRmOWM4NmQ0YWUyNTExYTQ1NTlk.jpg
Tragédia

Robbanás történt Budapesten: egy ember meghalt, többen megsérültek