Csoda

Iskolás lányok sikolya törte meg a csendet Mezőkövesden: szörnyű dolog történt

2021. december 22. szerda 07:00

Teljesen befagyott szélvédővel, utolsó utáni pillanatban fékezve gázolt el három iskolás lányt a zebrán egy 22 éves férfi. Bár a lányok egyike több métert repült, csodával határos módon könnyebb sérülésekkel megúszták a balesetet.

Forrás: Police

Hatalmas csattanásra és iszonyatos sikolyokra lettek figyelmesek a mezőkövesdi Mátyás király utcában reggel munkába igyekvők, ugyanis egy autó sofőrje szinte fékezés nélkül hajtott arra a zebrára, ahol éppen három diáklány igyekezett át a túloldalra. A lányok már a zebra közepén jártak, amikor a kék Skoda közéjük hajtott, egyikük pedig a szélvédőre is rázuhant, onnan repült tovább. A szemtanúk szerint a lányok szabályosan közlekedtek.

– Hallottuk, hogy telefont nyomkodott az egyik fiatal, és hogy hirtelen léptek le a zebrára, de a lányok már igenis a zebra közepén jártak, amikor a kocsi behajtott közéjük – mesélte a Borsnak az egyik szemtanú.

Ezen a zebrán ütötte el a három diákot, szerencsére egyikük sem sérült súlyosan Fotó: Végh István / Bors

Úgy tudni, az eset sokkolóan nézett ki, a szemtanúk állítása szerint ugyanis a férfi nem száguldott ugyan, de egy zebrához képest gyorsan, olyan 40-50 kilométeres sebességgel hajtott.

A lányok elrepültek, egyikük a szélvédőre is felgurult. A sofőr azonnal kiugrott, és megpróbált segíteni nekik, a mentők is hamarosan kiérkeztek.

Később kiderült, egyáltalán nem meglepő, hogy kis híján tragédia történt, a szemtanúk ugyanis azt is elárulták: a férfi szélvédője teljesen be volt fagyva, kilátni sem lehetett rajta.

Azt hittem, hogy párás, de aztán rájöttem, hogy az egész be volt fagyva. Döbbenet, hogy így kiment a forgalomba valaki – fogalmazott lapunknak egy másik szemtanú. A rendőrség megerősítette állításaikat.

– Az elsődleges adatok alapján a gépjármű sofőrje elmulasztotta autója szélvédőjének fagymentesítését és nem látta a gyalogosokat – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság.

Jól látszik a fotón, hogy teljesen be van fagyva a kocsi Fotó: Police

 

Úgy tudni, a lányok csodával határos módon, de könnyebb sérülésekkel úszták meg a balesetet: bár egyikük ujja eltört, a másik két tininek szerencsére nem keletkezett súlyosabb sérülése, viszont az esetet így büntetőeljárás keretében vizsgálják.

A 22 M. M.-ről úgy tudjuk, hogy nem felelőtlen sofőr, ismerősei állítják, hogy a fiatal fodrászként dolgozó férfi, bár imádja a kocsikat, de sosem száguldozott. Bár azt mondják: valóban felelőtlennek tartják, hogy fagyos szélvédővel vezetett, de úgy tudják, aznap reggel éppen munkába sietett, ez lehetett az oka a hanyagságának.

További cikkek

Tragédia

„Olyan hívást kaptam, amit egyetlen szülő sem akar” – zokogta az apuka, aki elvesztette a gyermekét

Tűz

Halálos áldozata is van a hajnali budapesti kórháztűznek -Fotók

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Felfoghatatlan tragédia: Furcsa zajra ébredt a házaspár, a következő percben holtan feküdt egyikük

borsonline.hu

Bangóné diplomabotránya nem az első a baloldalon

origo.hu

Megőrülnek a cicáért, mert pont úgy néz ki, mint Csizmás Kandúr

kemma.hu

Hetedszer is jó tanuló, jó sportoló lett az oroszlányi kajakos, Pordán Petra

origo.hu

A tudósok szerint megvan a szuperélelmiszer, ami véget vethet az éhezésnek

vg.hu

Jövő nyáron már nem kuna kell a horvátországi nyaraláshoz

szon.hu

Nyíregyházi, nyírkarászi, tiszavasvári és ópályi lakosokat fogtak el a rendőrök szombaton

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: koronavírusos a góllövőlistát vezető Kay Smits

origo.hu

26 évesen meghalt az Oscar-díjas színésznő egyetlen fia, éppen a születésnapján