Akárhogy is nézzük, igaz, hogy a fehér kenyértől sokkal többet hízhatunk, mint gondolnánk. Az eltérő összetevők miatt ugyanis máshogy hat a szervezetre a fehér lisztből készült kenyér, mint a teljes kiőrlésű.
Kutatások ugyanis kimutatták, hogy a teljes kiőrlésű kenyér mértékkel fogyasztva
felgyorsíthatja a fogyást, és javíthatja az étvágykontrollt.
A kutatók 40 és 65 év közötti felnőttek két csoportját hasonlították össze, akiket véletlenszerűen választottak ki, hogy teljes kiőrlésű gabonát vagy sima lisztből készült ételeket fogyasztottak: nyolc hét elteltével a teljes kiőrlésű gabonát evő vizsgálati alanyoknál kimutatható volt, hogy a nyugalmi anyagcsere-sebesség megnövekedett, és kevesebb kalóriát vittek be a jóllakottság érzése miatt.
A szakemberek szerint
egy év alatt 2,2 kilogrammot lehet csak azzal fogyni, ha sima kenyérről teljes kiőrlésűre váltunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.