Aktuális

Kapásunk volt: 32 kiló halat fogtak a Bors munkatársai a horgászversenyen

Kövér Dávid

Létrehozva: 2021.09.10.

<p>Több mint 700 ezer horgászigazolvánnyal rendelkező pecás van Magyarországon, és ez a szám egyre csak növekszik. A Bors hetente jelentkezik horgászrovatával, amellyel még több embert kívánunk kicsalni a tó- vagy folyópartra. Ezúttal a Bors is kipróbálta magát egy horgászversenyen, online csapatunk mentette meg lapunk becsületét.</p>

Forrás: Knap Zoltán

8,8 kilogramm. Mindössze ennyit mutatott a mérleg, miután lefújták a 17. alkalommal megrendezett Fishing & Hunting- Energofish – Beko – Annahaus - Bajcshal Társasági - és Média Horgászversenyt. Pedig nagy reményekkel vágott neki csapatunk a megmérettetésnek. Heteken át készültünk, hogy a lehető legjobb csalit és módszert alkalmazzuk a Maconkai-víztározón. Ám, a sorsolás nem volt kegyes hozzánk. A nyári melegek miatt rendkívül alacsony volt a vízállás, ezért három tóban rendezték meg a viadalt.

Támadtak a törpék

A Bors és a Borsonline is a 3-as víztározó partjára került, amelyről a tógazda, Dérer István elmondta: nagyhalas horgászatról ne is álmodjunk, valamint felhívta a figyelmünket arra: jelentős nehézséget jelenthet a tóban élő rengeteg törpeharcsa is. Utóbbiak szerencsére elkerültek minket a megfelelő csaliválasztásnak és etetésnek köszönhetően, ám így sem lehettünk boldogok. Pedig álomrajtot vett lapunk.

Erős kezdés

Még tíz perc sem telt el a versenyből, de már két ponty pihent a haltartóban, s bár szemmel alig láthatóak voltak, sok kicsi sokra megy alapon, a kezdeti borút felváltotta a bizakodás.

A dobogósok

1. Mátyás Pálinkaház 84,075 kg

2. Energofish Jász keszegek 40,65 kg

3. Pest Megyei RFK 26,975 kg

8. Borsonline 32,075 kg

34. Bors 8,8 kg

A legnagyobb hal: NAV csapata 18,1 kg

Örömünk azonban nem tartott sokáig: amilyen hirtelen jöttek a kapások, olyan gyorsan abba is maradtak, majd két óra csönd következett. A szomszéd állásban azonban mozgalmas perceket éltek át a horgászok. Egymás után szedegették ki a kiló körüli pontyokat. És az első hírek is megérkeztek a kapitális példányokról.

– A gáton most fogtak egy 13,5 kilós bajszost – újságolta a halőr, aki azt is elmesélte: ott olyan alacsony a vízállás, hogy a pecásoknak 40 métert kell sétálniuk a tóban, hogy meg tudják meríteni ezeket a kopoltyúsokat.

Hasított az online csapatunk

Bár a Bors hármasa finoman fogalmazva sem remekelt, és egyre jobban azt éreztük, a jó előre megírt köszönőbeszédünkre sem lesz szükség, online csapatunk kitett magáért, és kőkeményen küzdött azért, hogy lapunk becsületét megmentse.

Végül 32 kilós összfogással a harmadik helyet szerezték meg a szektorukban, összesítésben pedig a nyolcadikok lettek, míg a mi, közel kilenc kilós fogásunk a 34. helyre volt elég.

Kifogtak a halak Erdei Zsolton

Ezúttal nem sikerült rekordhalat fognia a korábbi világbajnok bokszolónak, Erdei Zsoltnak, aki nyár elején 18 kilós busával sokkolta a horgászat nagyköveteit a nekik szervezett versenyen. A médiakupán mindössze egy pontyot tudott a partra húzni.

– Kicsivel volt nagyobb, mint nyolc kiló. Küzdöttem a körülményekkel: a vízállás és a nagy meleg teljesen padlóra küldött. Nem gondoltam volna, hogy szeptemberben ennyire leégek – mondta a Borsnak a Madár becenevű bunyós.

Covid-árvákat segítenek a horgászok

Jótékonysági horgászversenyeken gyűjtenek adományokat a pecások a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyermekeket számára. A kezdeményezés ötletgazdája, a Leveleki Horgászparadicsom tógazdája, Mikucza Zsolt elmondta: szeptember 11-én Leveleken és Keszthelyen, valamint szeptember 19-én a Pilismaróti-öbölben tartják meg a viadalt. Az Országos Jótékonysági Horgászatra bárki nevezhet. A részvételi díj tízezer forint, amely tartalmaz kisebb ajándékot és egy kis elemózsiát is. A befolyt összeget pedig átutalják Áder János köztársasági elnök által létrehozott Regőczi István Alapítvány számlájára. A szabályok egyszerűek: partról bármilyen módszerrel lehet majd pecázni. Bővebben a www.ojh.hu oldalon lehet tájékozódni.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161805_auto_resized.jpg
origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714085713
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159781_auto_resized.jpg
vg.hu

Nem tetszenek Brüsszelnek a magyar autópályák: eljárás indul, de a kormány sem hagyja annyiban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160470_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155306_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Napindító: Dunda György – A külföldön tartózkodó hadköteles korú férfiak mától nem kaphatnak útlevelet + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714085713
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149637_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros