Aktuális

Felöltözni és járni is képtelen volt egyedül: elképesztő módszerrel fogyott az anyuka

Bors

Létrehozva: 2021.09.09.

<p>Kathleen összesen 101 kilótól szabadult meg.</p>

Forrás: Northfoto

Sem önállóan járni, de a vége felé már felöltözni is képtelen volt a most 48 éves Kathleen Wotton, akit extrém túlsúlya akadályozott a teljes életben. Sőt, gyakorlatilag az életben is, hiszen ha nem vált életmódot, az könnyen a halálához vezetett volna.

A legsúlyosabb pár éve volt, ekkor nem kevesebb, mint 254 kilót nyomott. Ideje nagy részét otthon töltötte, hiszen csak két botra támaszkodva tudott járni, akkor is pokoli kínok közt. Nem tudta felvenni a cipőjét sem, szülőként és nagymamaként minden családi programból kimaradt.

Fájdalmas zsírfelrakódás

És még mielőtt azt hinnék, az anyuka azért hízott ekkorára, mert megállás nélkül egészségtelen ételeket evett, itt erről szó sincs. Kathleen egy ritka genetikai betegségben szenved, ami miatt csak gyűltek és gyűltek rajta a kilók és velük együtt a depresszió. Az édesanyja is hasonlóan nagydarab volt, valószínűleg tőle örökölte a betegséget. A lipödéma, azaz kóros zsírfelrakódás nem csak súlygyarapodással, hanem nagy fájdalmakkal is jár. Főként nőknél jelentkezik és a zsír legjellemzőbben a csípő, a fenék, a lábak és néha a felkarok környékén rakódik le.

A testvérei segítettek

Kathleen élete akkor változott meg, amikor egy alkalommal a testvéreinek sikerült őt kikönyörögni a házból és levinni a strandra, ahol még a vízbe is bemerészkedett és megdöbbenve tapasztalta azt, amit fejben természetesen ő is tudott: a vízben sokkal könnyebben mozog. Úszni kezdett hát, sőt, ma már úgy érzi, a vízben él igazán.

Az egész élete megváltozott

– A testvéreimmel gyerekkoromban is a tengerben úsztunk, a pandémia alatt pedig meggyőztek, hogy menjek le velük a strandra. Csodálatos érzés volt az a megkönnyebbülés, amit akkor éreztem, amikor bementem a vízbe és megszűntek a fájdalmaim. Az úszás volt a fordulópont az életemben. Az előtt le sem tudtam szállni egyedül a kanapéról, de ma már sokkal mozgékonyabb vagyok, a botjaimat sem kell használnom – mesélte Kathleen a Sunderland Echo-nak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek