Aktuális

Írott és íratlan szabályok: így ne menjen mások agyára a strandon!

Bors

2021. augusztus 17. kedd 13:30

Vannak olyan írott és íratlan szokások, szabályok, amelyeket illik betartani, ha strandra megyünk. Ha ezeket megfogadjuk, sem magunknak, sem másoknak nem okozunk kellemetlen perceket.

Forrás: Pexels

Ahogy annak idején Kovács Eszti is énekelte: annyi vicceset látni, hallani a strandon. Bambi azóta már nincs, de van sok más, mi kapható. A Bors csokorba szedte a legfontosabb szabályokat, amikkel elkerülhetjük a kellemetlen eseteket, és nem minket látnak viccesen.

Ne másszunk egymás szájába

A strandoláskor a legtöbb feszültség abból adódik, amikor fészekrakó ösztönnel felvértezve igyekszünk megtalálni a legideálisabb helyet magunknak és a holmijainknak. Az összezártság érzése, hogy nagyon közel vannak hozzánk idegen emberek, sokszor frusztráló lehet.

Kérdés, hova pakoljunk: ne túl távol a medencétől, de elég közel, elkerülve azt, hogy rajtunk lépkedjenek át. Ideális táv a 3-4 méter, persze csak ha nincs tumultus.

Hallgassunk az úszómesterre

Szerencsés helyeken a fiatal lányok legeltetik az úszómestereken a szemüket, de ők azok, akik nem díszelegnek a strandon. Ha jön a fránya eső, a fejekben pedig sűrű köd van, akkor ő lesz az, aki be akar – és be is fog – úszni utánunk. A strandok házirendjét ők tartatják be, ezért nekik mindig igazuk van.

Ezért ne ugráljunk a másik fejére, ne menjünk a medencébe betegen, és ha a strand megköveteli, használjunk úszósapkát. Ha nekünk szól a sípszó, egyenes úton távozhatunk nemcsak a medencéből, de a strandról is.

Ne mi legyünk a DJ-k!

Igen, van, akinek a zenétől felforr a vére, de ha hallani akarja a másik hangját, inkább vegye lejjebb a hangerőt. Manapság ugyanis nagyon elterjedtek a kisméretű, hordozható hangszórók, amivel telefonon keresztül hallgathatjuk kedvenc zenéinket.

Megfelelő hangerőn nincs is ezzel baj, de ha a saját hangunkat sem halljuk, inkább tekerjünk egyet lefelé a gombon. A Lambada is idegesítő tud lenni tizedjére!

Ne szemeteljünk

Ugyan minden strand alkalmaz takarítónőt, aki hiába szuper-woman, igen nehéz a dolga, mert seper egyet jobbra, seper egyet balra, mégsem lesz ragyogó tisztaság.

Az ő munkáját könnyíthetjük azzal, ha a strandtáskába a naptej és a törölköző mellé egy kis szemétgyűjtő zsákot is magunkkal viszünk. Ezt aztán egy mozdulattal kidobhatjuk a kukába – még jobb, ha ezt otthon tesszük meg.

Büfébe csak szárazon

A magyar strandokon a rántott húsos szendvics állandó sláger évtizedek óta, de ki ne tudna ellenállni egy hot-dog – kávé – limonádé kombónak, ha már végre itt a nyár?! Egy a lényeg: a büfére ne vigyük magunkkal a medence vagy a tó vizét.

Inkább várjunk 10-15 percet, amíg megszáradunk, vagy kapjunk magunkra egy száraz ruhát, törölközőt.

Figyeljünk a gyerekre

A nyári gyerekek a Balaton-parton – és máshol is – kacagnak, nevetnek, de vigyázzunk rájuk, hogy el ne vesszenek! A kicsik ugyanis sokszor figyelmetlenek, ráadásul hangosak, így a szülő felelőssége, hogy odafigyeljen a lurkókra.

Így nem kerül homok a másik vendég fejére és nem omlik össze a homokvár sem. Közben számtalan dologra megtaníthatjuk őket, amivel később tekintettel tudnak lenni másokra!

Lazuljunk le kicsit

Az élvezhető strandoláshoz ne vegyünk magunkra mindent. Igyekezzünk toleránsak lenni, hisz a gyerekek sem fognak némán a vízbe ugrani, a tinik sem halkan fogják élvezni a hátralévő szünidőt, és bizony néha eltéved egy-egy frizbi.

Ezek nem nekünk szólnak, így hát ne sikítsunk, ha véletlen egy labda egy bácsira esik rá. Élvezzük mi is a strandot, mert ott annyira szép és jó!

További cikkek

Bűntény

Élő adásban rontotta meg kislányait a horroranya

Szörnyű

Ájultra erőszakoltak egy 5 éves kislányt, jelenleg is küzdenek az életéért

Ez is érdekelhet

life.hu

"Úgy döntöttünk, hogy megszakítjuk házastársi kapcsolatunkat" - Megdöbbentő hírt közölt a királyi család

metropol.hu

Könnyes búcsú! Így gyászolják gyermekei Csollány Szilvesztert

origo.hu

Így állt meg az élet az extrém havazás miatt Isztambulban - galéria

mandiner.hu

Kopaszra tolta haját Pottyondy Edina (videó)

kemma.hu

„Halhatatlan bajnok maradsz” - sokunk közös emlékével siratja Szilast az oroszlányi szépség

origo.hu

Nem tetszik a metaverzum a PlayStation atyjának

mindmegette.hu

Heti top 10 recept: röpködnek a mínuszok, előkerültek a melengető, kiadós receptek

vg.hu

Elhunyt Csollány Szilveszter

life.hu

Döbbenetes dolgot állít Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről a pszichoterapeuta

vg.hu

Lefújja az utazási korlátozásokat az Európai Unió

hirtv.hu

A Telex már december 7-én bekészítette a meghalt Csollány Szilveszter cikkét

origo.hu

Salma Hayek még akkor is szexi, ha az újévi fogadalmain gondolkodik - fotó