Aktuális

Van, ami a ráknál is rosszabb: kinevették a tündéri kamaszlányt, amikor kiderült, hogy haldoklik

Bors

2021. augusztus 2. hétfő 15:00

Az emberi kegyetlenség nem ismer határokat – amit egy csillogó szemű tinilánynak is meg kellett tapasztalnia, miközben egy halálos betegséggel küzdött.

Pokoli, mit kellett átélnie annak a kamaszlánynak, aki 13 éves korában tudta meg: rákos, és csak intenzív kemoterápiával, valamint amputációval menthetik meg az életét – és sajnos nem, nem a betegségre gondolunk, hanem osztálytársai, egykori barátai reakciójára. 

Az angliai Staffordban élő Cerys Davies kiskamaszként szembesült azzal: osteosarcomája van, ami a csontállományt termelő sejtek korlátlan burjánzása miatt kialakuló rosszindulatú daganat. Eleinte azt hitte, csak egy sportsérülés miatt fáj a térde alatt a lába, néhány vizsgálatot követően azonban az orvosok diagnózisa miatt 180 fokos fordulatot vett az élete. Hamarosan megkezdték nála a több hónapos, preoperatív kemoterápiát, amit egyes esetekben a rákos csontszakasz műtéti eltávolítása követ – nála azonban jóval drasztikusabb lépésre, amputációra volt szükség.

Noha Cerys mára sikeresen legyőzte a rákot, a betegség mély sebeket hagyott benne – és nem csak testileg. Ahelyett ugyanis, hogy azok az emberek, akiket barátainak gondolt, támogatták volna, folyamatosan támadták, kinevették.

Külön csoport arra, hogy rajta gúnyolódjanak

Alighanem máig képtelen megbékélni a most 16 éves kamaszlány, hogy az osztálytársai, az iskolatársai nem egyszerűen elfordultak tőle, de valósággal a támadásaik célpontja lett.

Cerys az első hónapokban a legjobb barátján kívül senkinek sem beszélt a betegségéről – amibe bele is halhat –, emiatt azonban rögtön mocskos pletykák kezdtek el terjedni a fiatal lányról, akinek már ekkor – az amputáció és a kemoterápia megkezdése előtt is mankóval kellett járnia a csontrák miatt.

Néhány lány azt mondta, csak tettetem, hogy felkeltsem a fiúk figyelmét, akik meg volt, hogy ellpoták a mankómat és elrejtették. Ha anélkül kellett járnom, azt mondogatták: Csoda történt, tud járni – emlékezett vissza a kamaszlány az első kegyetlenkedésekre, hozzátéve: az őt piszkálókat sosem vonták felelősségre. Miután azonban beszámolt betegségéről, a helyzet még rosszabb lett.

Amellett, hogy egy idő után még a legközelebbi barátai is eltünedeztek mellőle, egy fiú arról küldött neki egy üzenetet: az iskolában csináltak egy külön Instagram-csoportot, ahol csak és kizárőlag rajta gúnyolódtak.

– Sokkolt, amikor egy srác, akit ismertem, küldött egy üzenetet és elmondta, hogy van az Instagramon egy Cerys csonkja nevű csoport, nagyjából 20 emberrel. Élőznek rólam, üzeneteket küldözgetnek, gúnyolódnak az amputációmon – idézte fel a fiatal lány a legmegrázóbb pillanatokat. Gyakorlatilag egy osztálynyi kamasz gúnyolódott az ő lehetséges halálán és a küzdelmén a betegséggel – számolt be a szívszorító történetről a Daily Mail.

Betegek közt talált barátokra

Cerys Davies végül a hozzá hasonlók közt lelt új barátokra a Teenage Cancer Trust révén. 

Noha egykori barátai – még a legközelebbiek is – elpártoltak mellőle élete legnehezebb pillanataiban, új barátokkal ismerkedett meg, emellett elhatározta: a lehető legtöbb, hasonlót átélő kamasznak próbál erőt adni.

További cikkek

Horror

Sarlóval fejezték le a turistát a vakáción

Horror

Évekig őrizgette neje holttestét a feleséggyilkos rém

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó

ripost.hu

Akciófilmbe illő jelenetek Miskolcon: buszokat megállítva eredtek a fegyveres nyomába

life.hu

Meg kell műteni Gesztesi Károly fiát, nem halogathatta tovább a beavatkozást

mandiner.hu

Bolgár védelmi miniszter: A bolgár hadsereg nem vesz részt hadműveletekben Ukrajna területén

kemma.hu

Hivatalos: ezt a hármast indítja a Fidesz-KDNP Komárom-Esztergom megyében

origo.hu

Már elkerülhetetlen: óriásrakéta csapódik a Holdba

nemzetisport.hu

Kép: „A te stílusod, a te szabályaid” – C. Ronaldón remekül áll a szemüveg

vg.hu

Megérkezett az amerikai válasz az orosz külügyminisztériumba

ripost.hu

„Ez minden szülő legrosszabb rémálma” – édesanyja szeme láttára hunyt el a 6 hónapos angyalarcú kisfiú

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Izland nyert, de a franciák vereségére is szüksége van az elődöntőhöz

mandiner.hu

Donáth Anna (Facebook): Bepereljük Szijjártó Külügyminisztériumát

origo.hu

Megbolondulnak az aranyhalak a gömbakváriumokban, leállítják gyártásukat