Aktuális

Olyan pokoli fájdalmai voltak, hogy kínjában megfőzte a hasát a fiatal lány – Sokkoló fotók

Bors

2021. augusztus 12. csütörtök 10:00

Michaela Abenson csak úgy bírta elviselni a fájdalmait, hogy forró vizes palackot szorított a hasához.

Forrás: Northfoto

Tizenhat éven keresztül szenvedett az endometriózis kínzó tüneteitől a most 28 éves Michaela Abenson, aki hosszú-hosszú éveken keresztül még csak azt sem tudta, hogy beteg. Tizenkét éves kora óta, vagyis az első menstruációjának napjától kínozta a fájdalom, és ugyan fordult orvoshoz, mindenki azt mondta neki, hogy az teljesen természetes, hogy a nehezebb napokon bizony fáj a pocakja.

Ám Michaelánál nem csak egy kis görcsről volt szó, a végére már nem csak a menstruáció idején, hanem élete minden napján forró vizes palackot viselt a hasára kötözve, csak így tudta enyhíteni a fájdalmat, amitől gyakran el is ájult. És ha azt mondjuk, hogy forró vizes, akkor tényleg forróra gondolunk, a lány ugyanis rendszeresen szétégette a bőrét a hasán és az oldalán is a lobogó forró vízzel.

Inkább az égési sérülés

– Az egyetlen dolog volt, ami segített még úgy is, hogy kismilliószor megégetett. Az égési sérülés fájdalma sehol sem volt a görcsök erősségéhez képest. Tulajdonképpen megfőztem a saját hasam – mesélte Michaela a The Sunnak.

Az orvosok sokszor mondták, hogy ne használjam és úgy vélték, valamiféle önpusztító folyamat része ez a kényszeres borogatás.

Az asszony férje, Reuven gyakran töltötte azzal a nappalait és az éjszakáit, hogy a palackban a forró vizet cserélgette, a nő ugyanis olyan gyenge volt, hogy még erre sem volt képes.

– A fájdalom erőssége nagyon hasonló a szülési fájdalom kínjához, de erre csak akkor jöttem rá, amikor a szülőszobában voltam. Amikor vajúdni kezdtem, éreztem, hogy ezt a fájdalmat éreztem 12 éves korom óta.

Tizenegyszer kellett műteni

Michaela 18 éves volt, amikor egy orvos végre komolyan vette a baját, ekkor kapta a diagnózist is, amivel általában a meddőség is együtt jár. A nőt négyszer is megműtötték, hogy eltávolítsák az oda nem illő szöveteket, de még így sem volt biztos, hogy valaha lehet gyereke. Végül újabb műtétek következtek, összesen 11-szer műtötték. A csodával határos módon és többféle meddőségi kezelésnek köszönhetően Michaela ma már kétgyermekes édesanya, így sorsdöntő beavatkozásra szánta el magát.

– Nagyon sokat szenvedtem, rengetegszer műtöttek és a meddőségi kezelések is megviseltek. Kaptam fájdalomcsillapítónak az évek során orvosi kannabiszt, ketamint és morfiumot is. De van két gyönyörű gyermekem, úgyhogy eltávolíttattam a méhemet, hogy megszűnjön a pokoli fájdalom – mondta a nő, aki 25000 fontot, vagyis 10,5 millió forintot fizetett egy magánklinikán a beavatkozásért.

– Úgy érzem, visszakaptam az életem, sőt, egyáltalán van életem. Ha ránézek a hegeimre és az égési sérüléseimre, még mindig fojtogat a sírás, de arra gondolok, hogy most már végre nem az endometriózis uralja az életemet, hanem én.

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Óráink vannak hátra: mutatjuk, hol várható havas eső, hózápor

metropol.hu

Újabb áldozat jelentkezett: a híres énekes a jachtján erőszakolta meg az orvostanhallgató lányt

life.hu

Egy nő leleplezte, mi a tökéletes test titka, a fotói pedig vírusként terjednek az interneten

hirtv.hu

„Szabó Tímea akár nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet”

kemma.hu

Eltűnt tanár holttestét találták meg a síkvölgyi tóban

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 3 gól, két ziccervédés a legvégén – Palicka hőssé vált a döntőbe jutó svédeknél

vg.hu

Már egy ideje terjedt a koronavírus, mire észrevettük

life.hu

Young G Béci elszólta magát Kulcsár Edina válásáról: ő másképp tudja a történetet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Csodálatos volt Budapesten játszani, elképesztő az aréna – Sagosen

origo.hu

Szenzáció a kézi Eb-n: kiesett a világbajnok