Aktuális

Pelenkában akarta elrabolni riválisát a féltékeny űrhajós

Bors

2021. augusztus 20. péntek 23:00

Olyan, mint egy brazil szappanopera  - így jellemezte az egyik nyomozó Lisa Nowak űrhajós ügyét, akinek a féltékenység tette tönkre az életét és mesés karrierjét.

Forrás: Getty Images

Lisa Nowak az egyik legtehetségesebb női űrpilótaként az amerikaiak szemében igazi példakép volt, egészen addig, amíg 2007. február 7-én autójába nem ült. A háromgyermekes anyuka az űrsiklóval járta meg az űrt parancsnokként, 12 napot töltött súlytalanságban a küldetés felelőseként. A repülőmérnök Lisa 30, különféle repülőt tud vezetni, több mint 1500 órát töltött a levegőben, és ő az első ausztronauta a világon, akit a NASA végül kirúgott a soraiból.

Lisa azért ült azon a februári napon autóba, mert nagyon szerelmes volt egyik kollégájába, a szintén asztronauta William Oefeleinbe. A Discovery-pilóta azonban mást is szeretett, nemcsak Lisát, erre hamar rá is jött történetünk főszereplője, aki megtalálta William és egy bizonyos Colleen Shipman érzelmektől túlfűtött levelezését.  A Houstonban élő pilótahölgy azt  is tudta, hogy szerelme és Colleen aznap Orlandóban találkoznak. Az 1600 kilométeres távolság nem jelentett akadályt, és hogy a mosdóba járással se kelljen útközben az időt töltenie, bepelenkázta magát a hosszú útra, pont úgy, ahogyan azt az űrben is tette. Orlandóba érve, a reptér parkolójában meg is találta a kocsijában a férfira várakozó, mit sem sejtő Colleent, akit követni kezdett. De mindezt olyan ügyefogyott módon tette, hogy szinte az első métereknél már le is bukott. Ezek után lépett oda riválisa kocsijához és megtámadta a nőt. Megpróbált mellé beszállni, aztán amikor ez nem sikerült., a lehúzott ablakon keresztül lefújta gázspray-vel a nőt. Ezek után jelentek meg a reptéri rendőrök, és elfogták a magából kikelve ordítózó Lisát. Autóját is átkutatták, és csak ezek után derült ki, hogy az űrhajósnő alaposan felkészült a találkozóra. A csomagtartóból paróka, légfegyver, töltények, gumikesztyűk, kés és egy gumicső került elő. A kesztyűtartóban pedig ott lapultak Shipman és Oefelein szerelmes üzenetei.

A rendőrök először gyilkosság előkészületének gyanújával tartóztatták le Lisát, aztán úgy vélték, inkább emberrablásnak indulhatott az ügy. 

Lisának három gyermeke van, férjével akciója előtt nem sokkal szakított. Kiderült: egy kiképzésen szeretett bele Oefeleinbe, a NASA pedig olyan tehetségesnek tartotta, hogy néhány hónappal később ismét repülhetett volna. Lisa mindent bevallott, és végül egy év felfüggesztett börtönt kapott.

További cikkek

Borzalmas

Mécsesek, kerítésre akasztott plüssmackó: szívszorító tragédia történt az újpesti iskolában

Covid

Müller Cecília: Tízből kilenc megbetegedést már az omikron variáns okoz - videó

Ez is érdekelhet

mindmegette.hu

A pszichológus elárulta, miért nem tartjuk be az újévi fogadalmainkat!

magyarnemzet.hu

Megalapozott a gyanú, hogy V. Naszályi Márta közokirat-hamisítást követett el

beol.hu

Nem zárta be a gyomaendrődi tulajdonos a kaput, idős nőre támadtak a kiszökött pitbullok

koponyeg.hu

Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront

mindmegette.hu

9 egyszerű sajtos-csirkés tészta, amiből garantált a repeta

vg.hu

Világrekorder híd épül Sátoraljaújhelyen

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: már 12 fertőzött van, a németek a visszalépést fontolgatják!

nemzetisport.hu

Olasz Kupa: a sírból jött vissza az Inter, ott van a nyolc között

borsonline.hu

Hat évvel korábban ugyanazért hagyta el vőlegényét Kulcsár Edina, mint most Csutit

origo.hu

160-nal repült át a körforgalmon egy autós a Balatonnál - videó