Aktuális

Csak a Borsban: Többször is rálőtt a TEK-esekre a terézvárosi ámokfutó - Exkluzív videó

Bors

2021. július 2. péntek 05:00

Elképesztő információk jutottak a Bors birtokába: többször is rálőtt a terrorelhárítás embereire a VI. kerületben a 42 éves G. Krisztián, az a férfi, aki fegyvert fogott szomszédjára, majd elbarikádozta magát a belvárosi lakásban.

Forrás: TEK

Június 18-án a Bors beszámolt a filmbe illő akciójelenetekről a budapesti VI. kerületi Bajnok utcában: az egyik ott lakó, a 42 éves G. Krisztiánhoz ugyanis nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a terrorelhárítás is, miután fegyvert fogott szomszédjára, majd elbarikádozta magát a saját lakásában. Kiderült, Krisztián egyáltalán nem volt ismeretlen a zsaruk előtt: korábban elfogatóparancs alapján is körözték, aznap pedig többször is rálőtt a terrorelhárítás embereire.

Fegyverrel barikádozta el magát

A rendőröket aznap a riadt szomszéd tárcsázta, miután Krisztián egyszerűen fegyvert fogott rá délelőtt. A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, miközben a TEK embereit is riadóztatták, így hamarosan tucatnyi esetkocsi lepte el a környéket. Az embereket egy helyre terelték, miután a férfi elbarikádozta magát fegyverével a lakásában, és nem volt hajlandó kijönni. Információink szerint a terrorelhárítás munkatársai ekkor még egy telefont is beadtak neki, hogy tudjanak vele kommunikálni, de az őrjöngő Krisztián szinte rögtön kihajította az udvarra a készüléket. A TEK-esek azt is hiába kérték, hogy feltett kezekkel és fegyvertelenül jöjjön ki a lakásból, pedig figyelmeztették: ha nem teszi, akkor kényszerítő intézkedéseket fognak bevetni.

Rálőtt a TEK-esekre

Krisztián azonban nem tett eleget a kérésnek, mi több, fogta magát, kilépett az ajtón, fegyverrel a kezében, és a körfolyosós gangról többször is rálőtt TEK embereire, azonban ekkor még nem lehetett tudni: pontosan milyen fegyverrel támadt rájuk. Ennek ellenére a TEK-esek nem használtak éles fegyvert, hamarosan enélkül is elfogták: az ajtót és az ablakot berúgva bejutottak a lakásba, azonban a férfi teljesen kivetkőzött magából. Még akkor is ellenkezett, mikor a bilincselésre került a sor.

Ezután sem volt olyan mentális állapotban, hogy rendőrautóba ültessék, sérülései is voltak, így a műveleti egység speciális egészségügyi mentőtisztje és az orvosa látta el, ők adták át az Országos Mentőszolgálat embereinek. A környékbeliek korábban a Borsnak elmondták: nem bánják, hogy a férfit lecsukták, mert többször is agresszíven viselkedett.

– Többeket is követett, zaklatott, megesett, hogy már máskor is fegyvert fogott valakire, sőt mi több, azt is hallottuk, hogy korábban már rabolt is – mesélték. Hozzátették, egyáltalán nem bánják, hogy elvitték.

– Balhés volt, így nem bánjuk, hogy végre nincs itt.

Két nappal korábban már rendőrökre támadt

A férfi lakásán végül a zsaruk egy gáz-riasztó fegyvert találtak. A helyiek azonban azt is hozzátették: úgy tudják, hogy nem sokkal az eset előtt Krisztiánnak megint meggyűlt a baja a törvénnyel.

– Pár nappal ezelőtt az egész dráma előtt már jártak kint nála a zsaruk – mesélték. Úgy tudjuk, a férfit már ekkor is elfogatóparancs alapján körözték, a zsaruk ki is mentek a lakására, azonban Krisztián ekkor sem viselkedett józan ember módjára: ellenállt a rendőrök intézkedésnek, balhézott a házban, az egyik rendőrt fejbe rúgta, de a másikra is rátámadt. A férfi ellen jelenleg két eljárás is folyik: a TEK hivatalos személy elleni erőszak miatt tett ellene feljelentést, míg a VI. kerületi rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt nyomoz.

A Bors értesüléseire a TEK-nél nem kívántak nyilatkozni.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16056470_auto_resized.jpg
origo.hu

Már mindenki halott volt a fedélzeten, mégis órákig repkedett a kísértetrepülő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15734_resized.jpg?avcount=1685734509
origo.hu

Ilyen orosz fenyegetésre senki sem számított

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16053621_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

6 meglepő ok, amiért nem sikerül megszabadulnod a pluszkilóktól

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16055916_auto_resized.jpg
mandiner.hu

„Ez Európa megalázása” – kiakadtak az ukránok Orbán Viktor rádióinterjúján

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16056521_auto_resized.jpg
ripost.hu

Lezárult egy korszak: Harry herceg és Meghan Markle váratlan döntést hoztak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16055351_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Újabb európai ország mondta ki: szó sem lehet fegyverszállításról Ukrajna részére, még csak közvetett módon sem

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15735_resized.jpg?avcount=1685734509
origo.hu

Két év börtönt is kaphat a drogos magyar énekesnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16054079_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Mit főzzünk a hétvégén? Ez nem kérdés, már mutatjuk is a legjobb recepteket!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15723_resized.jpg?avcount=1685734509
life.hu

Elképesztő akciók a Lidl-ben: nem csak azt kapjuk, ami kötelező!(x)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/06/ACK_BsrWQpbYWEKQpEtw8d9h9AfX1dgn_lJTcexXUDE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk0M2RhYTI5NjYyMDRkOTJiNzI5MTlkNmViZDIyNmI5.jpg
Aranyos

Elképesztő nap: Novák Katalin együtt fagyizott Leka herceggel és a kis hercegnővel - Fotó