Aktuális

Csak a Borsban: Többször is rálőtt a TEK-esekre a terézvárosi ámokfutó - Exkluzív videó

Bors

2021. július 2. péntek 05:00

Elképesztő információk jutottak a Bors birtokába: többször is rálőtt a terrorelhárítás embereire a VI. kerületben a 42 éves G. Krisztián, az a férfi, aki fegyvert fogott szomszédjára, majd elbarikádozta magát a belvárosi lakásban.

Forrás: TEK

Június 18-án a Bors beszámolt a filmbe illő akciójelenetekről a budapesti VI. kerületi Bajnok utcában: az egyik ott lakó, a 42 éves G. Krisztiánhoz ugyanis nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a terrorelhárítás is, miután fegyvert fogott szomszédjára, majd elbarikádozta magát a saját lakásában. Kiderült, Krisztián egyáltalán nem volt ismeretlen a zsaruk előtt: korábban elfogatóparancs alapján is körözték, aznap pedig többször is rálőtt a terrorelhárítás embereire.

Fegyverrel barikádozta el magát

A rendőröket aznap a riadt szomszéd tárcsázta, miután Krisztián egyszerűen fegyvert fogott rá délelőtt. A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, miközben a TEK embereit is riadóztatták, így hamarosan tucatnyi esetkocsi lepte el a környéket. Az embereket egy helyre terelték, miután a férfi elbarikádozta magát fegyverével a lakásában, és nem volt hajlandó kijönni. Információink szerint a terrorelhárítás munkatársai ekkor még egy telefont is beadtak neki, hogy tudjanak vele kommunikálni, de az őrjöngő Krisztián szinte rögtön kihajította az udvarra a készüléket. A TEK-esek azt is hiába kérték, hogy feltett kezekkel és fegyvertelenül jöjjön ki a lakásból, pedig figyelmeztették: ha nem teszi, akkor kényszerítő intézkedéseket fognak bevetni.

Rálőtt a TEK-esekre

Krisztián azonban nem tett eleget a kérésnek, mi több, fogta magát, kilépett az ajtón, fegyverrel a kezében, és a körfolyosós gangról többször is rálőtt TEK embereire, azonban ekkor még nem lehetett tudni: pontosan milyen fegyverrel támadt rájuk. Ennek ellenére a TEK-esek nem használtak éles fegyvert, hamarosan enélkül is elfogták: az ajtót és az ablakot berúgva bejutottak a lakásba, azonban a férfi teljesen kivetkőzött magából. Még akkor is ellenkezett, mikor a bilincselésre került a sor.

Ezután sem volt olyan mentális állapotban, hogy rendőrautóba ültessék, sérülései is voltak, így a műveleti egység speciális egészségügyi mentőtisztje és az orvosa látta el, ők adták át az Országos Mentőszolgálat embereinek. A környékbeliek korábban a Borsnak elmondták: nem bánják, hogy a férfit lecsukták, mert többször is agresszíven viselkedett.

– Többeket is követett, zaklatott, megesett, hogy már máskor is fegyvert fogott valakire, sőt mi több, azt is hallottuk, hogy korábban már rabolt is – mesélték. Hozzátették, egyáltalán nem bánják, hogy elvitték.

– Balhés volt, így nem bánjuk, hogy végre nincs itt.

Két nappal korábban már rendőrökre támadt

A férfi lakásán végül a zsaruk egy gáz-riasztó fegyvert találtak. A helyiek azonban azt is hozzátették: úgy tudják, hogy nem sokkal az eset előtt Krisztiánnak megint meggyűlt a baja a törvénnyel.

– Pár nappal ezelőtt az egész dráma előtt már jártak kint nála a zsaruk – mesélték. Úgy tudjuk, a férfit már ekkor is elfogatóparancs alapján körözték, a zsaruk ki is mentek a lakására, azonban Krisztián ekkor sem viselkedett józan ember módjára: ellenállt a rendőrök intézkedésnek, balhézott a házban, az egyik rendőrt fejbe rúgta, de a másikra is rátámadt. A férfi ellen jelenleg két eljárás is folyik: a TEK hivatalos személy elleni erőszak miatt tett ellene feljelentést, míg a VI. kerületi rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt nyomoz.

A Bors értesüléseire a TEK-nél nem kívántak nyilatkozni.

További cikkek

Diagnózis

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

kávé

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

„Feri, Szaszi és Peti előre megállapodnak az ülések előtt” – cikket közölt a 444.hu az ellenzék belső viszonyairól

ripost.hu

Nádai Anikó babát vár – Weisz Fanni hiába próbálkozott, ezt mondta 4 éve

life.hu

Hivatalos adatok: ennyien fertőződtek és haltak meg az elmúlt 24 órában

vg.hu

Autóbalesete volt Arnold Schwarzeneggernek

teol.hu

Mit tegyünk, hogy ne fagyjon be kedvenceink ivóvize?

vg.hu

Új roncsprogrammal szabadulnak az autómatuzsálemektől

ripost.hu

Exkluzív interjú adott Csuti: „A lelkem összetört”

vg.hu

Az ózonterápia is sikeres lehet a koronavírus kezelésében

origo.hu

Metró alá löktek egy nőt, azonnal szörnyethalt

origo.hu

Diplomát hamisított magának Bangóné?