Aktuális

Nyolc iskolást szállítottak kórházba szén-monoxid-mérgezéssel

Bors

Létrehozva: 2021.07.31.

Azt hitték, biztonságban vannak, de a búvárkodáshoz kapott palackok életveszélyesek voltak.

Szívszorító incidens bontakozott ki, amikor egy 12 fős brit tanulócsoport egy egyhetes búvárkurzuson vett részt a The Manchester Grammar School uszodájában. 

A tanfolyamot egy külsős cég, a YU Diving tapasztalt búvároktatója vezette. Minden fiú megkapta a saját felszerelését és egy légzőpalackot. Azonban röviddel a medencébe merülés után többen is rosszul lettek.

Először egy 14 és 15 éves fiatalt kellett kimenteni a medencéből. Az egyik fiút arccal a vízben találták, és az oktatónak kellett kihúznia. Eközben a másik fiút is ki kellett menteni, miután leállt a légzése.

Az egyiküket mesterséges kómába helyezték, miután az orvosok kritikusnak minősítették az állapotát. További hat diákot szállítottak kórházba és kezeltek szén-monoxid-mérgezéssel. Az egyik fiú maradandó károsodást szenvedett, azóta is folyamatos fejfájás gyötri. 

Később megvizsgálták a fiatalok által használt légtartályokat, nyolcban magas szén-monoxid-tartalmat találtak.

A felszerelést szállító Aqua Logistics Ltd. nevű céget most 9300 fontra (3,9 millió forintra) büntették, míg a szervezet igazgatója, Geoffrey Shearn megúszta a börtönbüntetést – írja a The Sun.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek