Aktuális

„Ne nézzél, én itt hivatalos vagyok!” – Legálisan árulhatják bájaikat a prostik Miskolcon

Bors

2021. július 15. csütörtök 14:30

Miskolcon megvalósul az, ami 22 éve nem sikerült még sehol. A helyiek megelégelték a belvárosban, iskolák, játszóterek környékén üzletelő lányokat és léptek. Türelmi zónát alakítottak ki a szexmunkásoknak, ahol legálisan kínálhatják szolgáltatásaikat a kuncsaftoknak.

1999. szeptember 1-jén új törvény lépett életbe a szervezett bűnözés ellen, amelynek része volt a türelmi zónák kijelölésének kérdése is. A jogszabály hat hónapot adott az illetékes önkormányzatoknak arra, hogy városukban kijelöljék a prostitúcióra alkalmas területet, de valahogy még sem történt semmi. Eddig. Mert a miskolciaknak most lett elegük. 

Egyelőre az egyetlen

Út mellett fel s alá sétáló lányok és az őket autóval lassítva mustráló kuncsaftok násztáncát figyelheti meg az utazó, aki a Fonoda utcában jár. Ez az elhagyatott, kavicsos út lett ugyanis a város és egyben az ország egyetlen hivatalos türelmi zónája.

Ne nézzél, én itt hivatalos vagyok. Papírom is van róla. Húzzatok el innen! - adja ki az utam az egyik lány, amikor kamerámmal faggatni kezdem az új körülményekről.

Még szokni a kell a helyzetet, hisz idáig a belvárosban, a mindössze pár kilométerre lévő selyemréti lakótelepen űzte az ipart, amit július elsejétől már nem tehet, mert az ott lakóknál  betelt a pohár.

Borzalom, ami ott ment

Itt ácsorognak a buszmegállóban, a járdákon, mindenhol. Borzalom, ami itt ment. Aztán ezekhez még tartoznak mindenféle bűnözők meg részegek. Rossz érzérssel ment itt hazafelé az ember – festette le az egykori utcaképet Kovács Ferencné.

Az itt lakók a körzet önkormányzati képviselőjéhez, a város alpolgármesteréhez fordultak a kialakult helyzet miatt aki a képviselő-testület elé vitte az ügyet.

Templomok mellett is ott álltak

– A prostituáltak egyszerűen ellepték a lakónegyedeket és az iskolák kerítésénél vagy a templomaink mellett szólítgatták le az embereket. Ez a jelenség már egészen a belváros széléig megfigyelhető volt ezért egy 1999-es törvény értelmében prostitúciós szempontból védett övezetté nyilvánítottuk az egész várost és betiltottuk ezt a tevékenységet. Azonban ennek feltételeként ki kellett jelölnünk egy türelmi zónát, amit egy félreeső, közintézményektől mentes területen határoztunk meg – nyilatkozta lapunknak Badány Lajos, Miskolc alpolgármestere

A türelmi zónák kijelöléséről szóló jogszabály kimondja, hogy az a védett övezeteken kívül essen, azaz meghatározott távolságra legyen a közutaktól, iskoláktól, kórházaktól, templomoktól és egyéb, közkincsnek számító létesítményektől.  A zónamodell egyébként Németországból származik, ott sikeresen megoldották a prostituáltak egybeterelését. 

Visszaszorultak az utcákról

Végleges megoldás az infrastruktúrával ellátott terület lenne, ahol bérelhetnének ingatlant a munkájukhoz − mondta Földi Ágnes, a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületnek elnöke.

Az említett egyezmény az emberkereskedelem és mások prostitúciója, elnyomása érdekében keletkezett. 

 A gyereket nem tudtuk leengedni a játszótérre, nehogy valami olyat lásson amit nem kéne. Egyfolytában ment a balhé, de ami nagyobb baj, hogy sok kiskorú lány is árulta itt magát − panaszkodott az egyik helyi lakos, Kobiczki Gábor, aki szerint zóna létrehozása óta a lakott területeken visszaszorult a prostituáltak jelenléte.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16044068_auto_resized.jpg
origo.hu

Eltűnt két gyerek a Dunában, búvárok keresik őket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15634_resized.jpg?avcount=1685494208
origo.hu

Miss World Hungary: Kulcsár Edina elárult néhány érdekességet a szépségversenyről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16045471_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elképesztő lelkierő, Suhajda Szilárd felesége is részt vett a budapesti gyertyagyújtáson

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16045714_auto_resized.png
hirtv.hu

Suhajda Szilárd tragédiája társadalmi vitát generált

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16044464_auto_resized.jpg
ripost.hu

Diáklánnyal jött össze az 59 éves híres zenész - Fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16045041_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Kiderült: valószínűleg ezért nem sikerült megtalálni Suhajda Szilárdot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15629_resized.jpg?avcount=1685494208
origo.hu

Ledobta a ruháját a magyar énekesnő, de ennél többet is ígér

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16045061_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Csodás köret, amit nem lehet megunni: Ez a petrezselymes újburgonya titka

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16044265_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Mondj búcsút a hashájnak: ezt idd lefekvés előtt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/05/PWLcwnCAynUN_bKZQEyHPYTqh3mlT8iHnt1cQkOzYlo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q0MjlkMTczMmJhYjRjZmZiOTM3MmEyNGM5MzlmMzRh.jpg
Olaszország

Megmentette felakasztott rabtársa életét a gyerekgyilkos Katalin

https://cdn.borsonline.hu/2023/05/iOu2gdUmFfTRXdS75hQ1GwgWRg12q0m_xZBofAF4F9I/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ZlZmNkY2ZlMTEwNDQ0NTlhOWFmMWIxZTMzMmZkOWMz.jpg
Tragikus sors

"Gyógyulj meg, kislány!" – olvasóinkat megérintette a 14 éves, műtétre váró Bogi története