Aktuális

„Ne nézzél, én itt hivatalos vagyok!” – Legálisan árulhatják bájaikat a prostik Miskolcon

Bors

2021. július 15. csütörtök 14:30

Miskolcon megvalósul az, ami 22 éve nem sikerült még sehol. A helyiek megelégelték a belvárosban, iskolák, játszóterek környékén üzletelő lányokat és léptek. Türelmi zónát alakítottak ki a szexmunkásoknak, ahol legálisan kínálhatják szolgáltatásaikat a kuncsaftoknak.

1999. szeptember 1-jén új törvény lépett életbe a szervezett bűnözés ellen, amelynek része volt a türelmi zónák kijelölésének kérdése is. A jogszabály hat hónapot adott az illetékes önkormányzatoknak arra, hogy városukban kijelöljék a prostitúcióra alkalmas területet, de valahogy még sem történt semmi. Eddig. Mert a miskolciaknak most lett elegük. 

Egyelőre az egyetlen

Út mellett fel s alá sétáló lányok és az őket autóval lassítva mustráló kuncsaftok násztáncát figyelheti meg az utazó, aki a Fonoda utcában jár. Ez az elhagyatott, kavicsos út lett ugyanis a város és egyben az ország egyetlen hivatalos türelmi zónája.

Ne nézzél, én itt hivatalos vagyok. Papírom is van róla. Húzzatok el innen! - adja ki az utam az egyik lány, amikor kamerámmal faggatni kezdem az új körülményekről.

Még szokni a kell a helyzetet, hisz idáig a belvárosban, a mindössze pár kilométerre lévő selyemréti lakótelepen űzte az ipart, amit július elsejétől már nem tehet, mert az ott lakóknál  betelt a pohár.

Borzalom, ami ott ment

Itt ácsorognak a buszmegállóban, a járdákon, mindenhol. Borzalom, ami itt ment. Aztán ezekhez még tartoznak mindenféle bűnözők meg részegek. Rossz érzérssel ment itt hazafelé az ember – festette le az egykori utcaképet Kovács Ferencné.

Az itt lakók a körzet önkormányzati képviselőjéhez, a város alpolgármesteréhez fordultak a kialakult helyzet miatt aki a képviselő-testület elé vitte az ügyet.

Templomok mellett is ott álltak

– A prostituáltak egyszerűen ellepték a lakónegyedeket és az iskolák kerítésénél vagy a templomaink mellett szólítgatták le az embereket. Ez a jelenség már egészen a belváros széléig megfigyelhető volt ezért egy 1999-es törvény értelmében prostitúciós szempontból védett övezetté nyilvánítottuk az egész várost és betiltottuk ezt a tevékenységet. Azonban ennek feltételeként ki kellett jelölnünk egy türelmi zónát, amit egy félreeső, közintézményektől mentes területen határoztunk meg – nyilatkozta lapunknak Badány Lajos, Miskolc alpolgármestere

A türelmi zónák kijelöléséről szóló jogszabály kimondja, hogy az a védett övezeteken kívül essen, azaz meghatározott távolságra legyen a közutaktól, iskoláktól, kórházaktól, templomoktól és egyéb, közkincsnek számító létesítményektől.  A zónamodell egyébként Németországból származik, ott sikeresen megoldották a prostituáltak egybeterelését. 

Visszaszorultak az utcákról

Végleges megoldás az infrastruktúrával ellátott terület lenne, ahol bérelhetnének ingatlant a munkájukhoz − mondta Földi Ágnes, a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületnek elnöke.

Az említett egyezmény az emberkereskedelem és mások prostitúciója, elnyomása érdekében keletkezett. 

 A gyereket nem tudtuk leengedni a játszótérre, nehogy valami olyat lásson amit nem kéne. Egyfolytában ment a balhé, de ami nagyobb baj, hogy sok kiskorú lány is árulta itt magát − panaszkodott az egyik helyi lakos, Kobiczki Gábor, aki szerint zóna létrehozása óta a lakott területeken visszaszorult a prostituáltak jelenléte.

További cikkek

Baleset

Lezárták az M1-est, mentőhelikopter érkezett - nagy a baj

Pénz

Bejelentették, mikor kapják vissza a családok az szja-t, és mikor jön a 13. havi nyugdíj

Ez is érdekelhet

metropol.hu

Borzalmas körülmények között halt meg a tatabányai földrajztanár, rejtély mi történt Róberttel

borsonline.hu

Erre nem számítottunk: Ez jön fagy után hétvégén

origo.hu

Jelentős támogatást kap az egyik vezető magyar mezőgazdasági vállalat

magyarnemzet.hu

Márki-Zay gyakorlatilag elismerte, hogy választási csalásra buzdított + videó

kemma.hu

Még a szexet is bevállalta az esztergomi nő, hogy tökéletes legyen a milliós csalás

origo.hu

Javították az Oculus Quest 2 színhibáját

nemzetisport.hu

Liverpool: a Porto szélsője érkezhet, de két csatár távozhat – sajtóhír

vg.hu

Ez lehet a hatása az orosz-ukrán konfliktusnak

mandiner.hu

The Economist: A tagok megbánták, hogy beengedték az EU-ba Magyarországot

nemzetisport.hu

NB I: megszorongathatják az üldözők a címvédésre törő Ferencvárost

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 29.: az Ikrek fellélegezhet, a Skorpió adja át magát a boldogságnak

origo.hu

Riasztott az Aldi, fémdarabok lehetnek ebben a kávéban