Aktuális

Kreatív magyar házaspár: fillérekből barkácsoltak maguknak lakóautót Csengéék

Bors

Létrehozva: 2021.07.30.

Gondoltak egyet, és megvalósították elképzelésüket: egy kilenc fős kisbuszt alakított át lakóbusszá a szegedi pár. Csengét és Vajkot épp a nyaralásukra utazva érte utol a Bors.

A lakókocsik töretlen hagyománnyal bírnak hazánkban és Európában egyaránt. Minden forgalmasabb nyaralóhelyen és kempingben találkozhatunk velük. Csenge és Vajk azonban úgy gondolták, más módon kreálnak maguknak lakóautót.

– Nagyjából 1-1,5 éve terveztük, hogy belevágunk ebbe a projektbe, és úgy utazzunk, ahogy mi szeretnénk – kezdte a Borsnak Király Csenge.

– Elkezdtünk nézelődni különböző lehetőségek után. Végül arra jutottunk a férjemmel, hogy nem szeretnénk lakókocsit venni. Olyan megoldás után kutattunk, amellyel egész évben utazhatunk – magyarázta.

A házasok bújták a netet, olyan autót szeretettek volna venni, amit saját maguk tudnak átalakítani. Választásuk egy kilencfős kisbuszra esett. Az ülésektől még csak meg sem szabadultak.

Két főre tervezték

– Alapvetően kettőnkre terveztük a kialakítást, mégis alaposan körbejártuk, hogyan építhetnénk be a lakórészt a legjobban. Úgy voltunk vele: legyen minden mobil, hogyha szükség van rá, bármikor visszaalakítható legyen kisbusszá a jármű. A lehajtott ülésekre ágydeszkát építettünk, hogy kényelmesen tudjunk aludni. A zuhanyzáshoz pedig a vizet is „bevezettük” az autóba. A csomagtérbe pedig egy alumínium keretes konyhapultot helyeztünk. Csak a keret volt, amit szakemberrel készíttettünk, a többi mind a saját kezünk munkája – részletezte a pár.

Csengéék elmondták: a kisbusz berendezése, átalakítása kb. 1-1,5 hónapig tartott, és 500 ezer forintba került. Hívásunkkor épp európai körútra utaztak. Első útjuk nemrégiben Horvátországba és Szlovéniába vezetett, a tesztüzem pedig hibátlanra sikeredett.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek