Aktuális

Felháborító: még jogsija sem volt az Üllői úti ámokfutónak, aki az ereit felvágva száguldozott

Bors

Létrehozva: 2021.07.30.

Forgalomban cikázva, esztelenül száguldozott az a 23 éves BMW-s, aki öngyilkossági kísérlet után pattant autóba, és tarolt le egy taxist az Üllői úton. M. Tamást kórházba vitele után őrizetbe is vették.

Forrás: Bors

Megvédte a taxis életét a légzsák

Mint azt a Bors megírta, a férfi indulás előtt öngyilkosságot kísérelt meg, majd kocsiba pattant, és eszeveszett ámokfutásba kezdett az Üllői úton: egy taxisnak neki rohant, akit a járdára lökött, aminek az lett a vége, hogy a fának szaladt.

M. Tamás azonban ezzel nem törődött, pár száz métert még elkacsázott a sérült BMW-vel, majd leparkolt, kitámolygott a kocsiból, és egy taxiba pattant. Kiderült: a férfi életveszélyesen cikázott az úton.

Baloldalról jött nekem, cikázott szembe a forgalommal – írta egy közösségi oldalra az érintett taxis.

A léágzsák mentette meg

Hozzáfűzte, hogy csodával határos módon nem sérült meg, de az nem Tamásnak köszönhető.

Nem sérültem meg, nyílt a légzsák – írta.

Ahogyan azt is elmondta, hogy a férfi brutális sebességgel száguldott, esély sem volt arra, hogy kivédje a balesetet, már csak a csattanást érzékelte, a férfi pedig ezután rekordsebességgel eltűnt. A támolygó ámokfutót mások is látták, akik a Borsnak elárulták: nem sérültnek, sokkal inkább részegnek tűnt.

Kórházba indult, inkább menekült

A férfi a hatalmas erejű karambol után a taxival egy kórházba vitette magát, de nem ment be, helyette a kórház előtt kivágódott a taxiból, és onnan is elmenekült, a rendőrök pedig valóságos hajtóvadászatot indítottak. Nem sokkal később a nyomára is bukkantak, és éjfél után nem sokkal a VIII. kerületi lakásában rá is bukkantak. A sérült Tamást először kórházba vitték, majd azonnal őrizetbe vették, és eljárás is indult ellene. Nem csak a baleset miatt, a rendőrség közleményéből ugyanis kiderült: nem volt érvényes jogosítványa.

A 22 éves M. Tamással szemben – őrizetbe vétele mellett – a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály segítségnyújtás elmulasztása és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást - tájékoztatott a BRFK. 

Szerelmi bánat miatt kattant be?

A Bors úgy tudja, hogy a férfi egy XIX. kerületi társasházas környékéről indult útnak, ami mindössze három kilométerre fekszik a baleset helyszínétől. Az öngyilkossági kísérlet is itt történt, információnk szerint, Tamás megpróbálta felvágni az ereit, megvagdosta magát. Lapunk ellátogatott a helyszínre, az ott lakók elárulták, nem tudnak róla, hogy a férfi a környéken élt volna, ellenben egy ház előtt egy hasonló autót láttak parkolni. Az illető általában egy hölgyhöz érkezett.

– Nem tudjuk, hogy ki lehetett a férfi, de ilyen kocsit láttunk erre felé parkolni. Nem tudjuk, milyen kapcsolatban álltak a nővel. De akármi is történt köztük, arra, amit tett, nincs mentség – csóválták a fejüket.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek