Aktuális

Haza akarok menni, hogy Xboxozhassak és Mekiben ehessek – kéri a 13 éves ISIS-katona

Bors

Létrehozva: 2021.07.04.

Egy 13 éves pakisztáni-brit fiú az angol hatóságoknak könyörög, hogy engedjék vissza a szülőhazájába, ahol végre normális életet élhetne.

A 13 éves Abdullah jelenleg egy gyermekek számára fenntartott szíriai börtönben él. Elmondása szerint noha a családja pakisztáni származású, ő maga Londonban nőtt fel, nyolcévesen mégis elhurcolták Szíriába, ahol gyerekkatonának képezték ki – számolt be a kiskamasz történetéről a The Sun.

A fiú, aki jól beszél angolul, állítja: noha ő maga nem ölt meg senkit, az ISIS ezt várta volna el tőle, ráadásul az volt az első dolog, amit megtanítottak neki, hogy hogy kell fegyverrel bánni.
Az Első nap, amikor iskolába mentünk, már elkezdtek tanítani arra, hogyan kell használni a fegyvereket– mesélte a kamasz, aki most vissza szeretne térni az Egyesült Királyságba.

– Eredetileg Pakisztánból származom, de van útlevelem Londonba. Vissza akarok menni oda, London a legjobb. PlayStation-öm és Xboxom is van ott. Szeretem a Chelsea-t. Szeretek játszani, de itt nem lehet, mert ez egy börtön – magyarázta, hozzátéve, hogy a brit gyorséttermek is rettenetesen hiányoznak neki. 

Ám természetesen még ennél is jobban hiányolja a családját. Sajnos mind édesanyját, mind a testvéreit megölték.

Abdullah kétségkívül rengeteget szörnyűséget láthatott, ezért rehabilitációra szorul a többi hasonló sorsú gyerekkel együtt, akik az ISIS-nek köszönhetően valóságos agymosáson mentek keresztül. Épp ezért hiába kiskorúak, nagy nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek az Egyesült Királyságra nézve. Ugyanakkor tény, hogy ezen fiatalok egy része brit állampolgár, így országának előbb utóbb szembe kell néznie ezzel a kérdéssel is.


 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek