Aktuális

Hiába riogatnak Karácsonyék, a számok nem hazudnak: Tökéletesen működnek a vakcinák

Címkék
vakcinafriss

Bors

Létrehozva: 2021.07.14.

A megismételt antitesttesztek 88 százaléka lett határérték feletti a Semmelweis Egyetem laboratóriumi vizsgálatán.

Merkely Béla tájékoztatása szerint a Semmelweis Egyetem felajánlása alapján 1195 olyan embernél végeztek ismételt tesztet, akiknél korábban más vizsgálatok nem, vagy nem elégséges szinten találtak antitesteket.

A legmodernebb, pontos, érzékeny és régóta piacon lévő laboratóriumi teszttel végzett ismételt vizsgálaton 88 százalékban pozitív, a koronavírus tüskefehérjéje ellen képződött, határérték feletti antitestszintet találtak – emelte ki.

A teljes oltott lakosság esetében egy ezt megelőző vizsgálat minden Magyarországon alkalmazott vakcina esetében 96% feletti pozitivitást mutatott.

Merkely Béla azonban kiemelte, hogy az antitestszint meghatározásának a védettség kimutatására nincs értelme.

„Nagyon heterogén a különböző laborokban levett vérminták vizsgálatainak érzékenysége, és az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatóság (FDA) sem ajánlja ezt a módszert.”

A szakember szerint az oltások lényege a klinikai hatékonyság, az, hogy milyen mértékben képesek a súlyos betegségtől és a kórházba kerüléstől megvédeni.

„Ebben pedig minden Magyarországon alkalmazott vakcina jó eredményt mutat”
- jelentette ki.

Vagyis, hiába riogatja az embereket Karácsony Gergely és a bandája azzal, hogy antitest nélkül nincs védettség, ez nem igaz. Egyrészt rendes klinikai vizsgálattal az esetek döntő többségében mégis kimutatták az antitesteket, másrészt pedig nem az antitestszint határozza meg a vakcinák hatékonyságát.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek