Aktuális

A franciákat és a németeket is megelőztük – Európában elsőként Magyarországon lehet felvenni a harmadik oltást

Bors

Létrehozva: 2021.07.16.

Többen tervezik, egyes országokban már az időpontját is bejelentették, de Európában Magyarországon lesz elérhető elsőként a harmadik oltás.

Forrás: MTI

A miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában bejelentette: a kormány lehetővé teszi a harmadik oltás felvételét augusztus 1-től. Orbán Viktor elmondta, hogy a harmadik oltás tekintetében megoszlanak a vélemények: a WHO is egy bizonytalanságot sugalló nyilatkozatot tett, de olyan vélemény nincs, miszerint ártana. Ha az emberek biztonságérzetét növeli, akkor nem zárják el az emberek elől. 

A harmadik dózisról már több országban hoztak hasonló döntéseket, az EURÓPAI UNIÓBAN azonban egyelőre sehol máshol nem lehetséges a harmadik oltás beadása.

Egyes országokban már eldőlt, hogy – akár a kívánt védettségi szint elérésének hiánya miatt, akár veszélyeztetett csoportok további védelme érdekében – alkalmazzák a harmadik dózist. Ide tartozik Bahrein és Egyesült Arab Emírségek, Izrael és Oroszország is.

Több országban jelenleg is készülnek az oltási tervek, amelyek része a harmadik dózis felvétele. Konkrét döntés esetükben egyelőre még nem született. 

Dél-Koreában júniusban jelentették be az újabb mRNS-vakcinakészlet megrendelését, leghamarabb jövőre tudják megkezdeni a harmadik oltás kampányát. Az Egyesült Királyság szintén júniusban tudatta a nyilvánossággal, hogy a veszélyeztetett csoportba tartozók és az idősek szeptembertől megkaphatják a harmadik dózist. Franciaország nemrég jelentette be, hogy szintén szeptembertől megkapja harmadik oltását az az 1,7 millió állampolgár, akik még a kampány elején – január-februárban – oltották be magukat. Németország 2022-re tervez egy harmadik körös oltási kampányt, csakúgy, mint Szingapúr: náluk jövő év februárjától lesz elérhető a harmadik dózis.

Indonéziában, Svájcban és Thaiföldön még ennyire konkrét időpontot sem jelentettek be, mindenesetre mindhárom országban tervezik a harmadik oltás alkalmazását.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek