Aktuális

Nagyszerű hírt közölt a WHO az új fertőzöttek számáról

MTI

Létrehozva: 2021.06.16.

Tizenkét százalékkal csökkent múlt héten az előző héthez képest az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma globálisan; több mint 2,6 millió újabb fertőzöttet jegyeztek fel, a legkevesebbet egy hét alatt február óta - derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb járványügyi jelentéséből.

Csaknem minden térségben csökkent a fertőzöttek száma, kivéve Afrikát, ahol június 7. és 13. között 44 százalékkal nőtt a feljegyzett koronavírus-fertőzöttek, és 20 százalékkal a fertőzés következtében életüket vesztők száma heti összevetésben. Ez a harmadik egymást követő hét, hogy az afrikai térségben jelentős növekedésről számolnak be a fertőzöttek számát tekintve.

A koronavírus-halálesetek globális száma a múlt héten továbbra is nagy volt, több mint 72 ezren vesztették életüket a fertőzés következtében, mindazonáltal ez két százalékkal kevesebb volt a megelőző héten regisztrált halálesetekhez képest.

A WHO szerint a legnagyobb csökkenést az újabb fertőzöttek számát tekintve a délkelet-ázsiai térségben (27 százalék) jegyezték fel. Ezt követi Európa 13 százalékos, majd a kelet-ázsiai térség 10 százalékos csökkenéssel. A közel-keleti térségben ötszázalékos, az amerikai térségben négyszázalékos csökkenésről számoltak be.

Az elmúlt héten a legtöbb új fertőzöttet Indiában (630 ezer, 31 százalékos növekedés), majd Brazíliában (454 ezer), Kolumbiában (176 ezer) és az Egyesült Államokban (105 ezer, hatszázalékos növekedés) jegyezték fel.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója figyelmeztetett: bár a járvány a csökkenés jeleit kezdi mutatni, a halálozási arány pedig az egymást követő hatodik héten csökkent, továbbra is sok országnak okoz nehézséget, hogy vakcinákhoz jusson, egészségügyi rendszerek omlanak össze az újabb variánsok terjedése közben.

A WHO szerint eddig immár több mint 2,3 milliárd adag védőoltást adtak be a világon a SARS-CoV-2 koronavírus okozta betegség (Covid-19) ellen.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek