Aktuális

Kamu balesetekből lett kőgazdag a szombathelyi csaló: 32 fiktív esetre vette fel a milliókat

Bors

Létrehozva: 2021.06.23.

A férfi biztosítási csalásokban utazott, a kamubalesetekről még orvosi papírokat is szerzett, és összesen 25 milliót kaszált.

A csaló férfi már az elejétől fogva pontosan tudta, mit is csinál, hiszen korábban a biztosítótársaság alkalmazottja volt Szombathelyen, ahol az ügyfelek tájékoztatásával és a panaszok kezelésével foglalkozott. Azonban hamar megunta a tisztességes munkát, és tudását inkább arra használta, hogy ő maga kövessen el csalásokat.

32 esetben kötött nem létező személyek nevében élet- és balesetbiztosítást is tartalmazó lakásbiztosítási szerződést, amik után rövid időn belül, meg nem történt balesetek miatt nyújtott be kárfizetési kérelmeket.

A csalást nem bízta a véletlenre, ehhez ugyanis még kamu orvosi iratokat és ambuláns kezelőlapokat is csatolt.

Kétes ügyleteihez társakat is szerzett magának, nekik a dolguk egyszerű volt: fiktív embereket személyesítették meg, akiknek aztán elutalták a kifizetett pénzt, ők pedig bizonyos jutalékért a nagy részét átutalták az ex-biztosítási ügynöknek, aki így közel 25 millió forintot kaszált. 

Bár döbbenetesen hosszú ideig, évekig húzta a csalássorozatot, sorsát mégsem kerülhette el, a járási ügyészség így most végrehajtandó börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta, aminek értelmében akkor, ha a férfi beismeri a  bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, 2 év 6 hónap börtönbüntetést és 600.000 forint pénzbüntetést kap.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek