Citromtól lesz igazán frissítő a barackos túrókrém – hétvégi menü

Citromtól lesz igazán frissítő a barackos túrókrém – hétvégi menü

menü
PUBLIKÁLÁS: 2021. június 26. 13:00
A paradicsomos spagetti örök kedvenc a kicsiknél, de a barackos pohárkrémmel sem lehet náluk nagyon mellényúlni.
Bors

Leves

Zöldségleves májgaluskával

Elkészítési idő: 60 perc. Nehézségi fok: ***

Hozzávalók (4 személyre): ½ fej vöröshagyma * 3 ek olaj * 15 dkg kenőmájas * 2 csokor petrezselyem * 2 ek zsemlemorzsa * 1 tojás * só, frissen őrölt bors * 2 sárgarépa * 1 fehérrépa* 1 ág szárzeller * 3 l húslevesalaplé (kockából)

Elkészítés: A májgaluskához a hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra, és fonnyasszuk meg 1 evőkanál felforrósított olajon. Tegyük tálba a kenőmájast, a fonnyasztott hagymát, 1 csokor nagyon finomra aprított petrezselymet, a zsemlemorzsát és a tojást. Dolgozzuk össze, sózzuk, borsozzuk meg, és tegyük hűtőbe. A leveshez hámozzuk meg a kétféle répát és a szárzellert, aprítsuk fel. A maradék petrezselymet vágjuk finomra. Egy lábasban forrósítsuk fel a maradék olajat, pirítsuk meg rajta az előkészített zöldségeket. Hintsük meg a petrezselyemmel, öntsük fel az alaplé felével. Sózzuk és borsozzuk, majd főzzük addig, míg a zöldségek megpuhulnak. Egy másik lábasban forraljuk fel a maradék alaplét, majd mérsékeljük a hőt. Kiskanállal szaggassunk galuskákat a gyöngyözve forró levesbe. Főzzük néhány percig, majd szűrőkanállal szedjük ki. Tálaljuk a zöldséglevessel. 

Főétel

Húsgombóc paradicsomos spagettivel

Elkészítési idő: 60 perc. Nehézségi fok: **

Hozzávalók (4 személyre): 1 kg darált sertéscomb * 2 gerezd fokhagyma * só, bors * 1 ág rozmaring * 100 ml napraforgóolaj * 40 dkg spagetti * 50 ml olívaolaj * 200 ml ketchup * ½ tk burgonyakeményítő * 2 ág bazsalikom

Elkészítés: Dolgozzuk össze a darált húst a megtisztított, átnyomott fokhagymával, egy kevés sóval és borssal, valamint a rozmaring lecsipkedett, felaprított leveleivel. Azután formázzunk a húsmasszából apró gombócokat, és süssük azokat aranyszínűre a felforrósított napraforgóolajban. Végül szedjük mindet konyhai papírtörlőre, és csepegtessük le. Főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint, majd szűrjük és csepegtessük le. Forrósítsuk fel az olívaolajat a ketchuppel. Adjuk hozzá az 50 ml hideg vízzel simára kevert burgonyakeményítőt, és forraljuk fel. Ezután forgassuk össze a szószt a spagettivel és a húsgombócok felével. A megmaradt húsgombócokkal és a bazsalikom lecsipkedett leveleivel díszítve tálaljuk.

Tipp: Ha a húsgombócok aranyszínűre sültek, vágjon félbe egyet, és győződjön meg róla, hogy a belseje is átsült-e.

Desszert

Barackos, túrókrémes pohárkrém

Elkészítési idő: 30 perc. Nehézségi fok: *

Hozzávalók (4 személyre): ½ kg őszibarack (vagy 1 doboz barackkonzerv) * 50 dkg túró * 1 mk citromhéj * 2 ek citromlé * 4 dkg porcukor * 1 vaníliás cukor * 2 dl tejszínhab * 1 habfixáló * friss bazsalikom

Elkészítés: Kb. 15 dkg barackot botmixer segítségével pürésítünk, majd hozzáadjuk a túrót, a reszelt citromhéjat és citromlevet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd egy robotgép segítségével 5 perc alatt krémesre keverjük. A megmaradt barackot apró kockára vágjuk. A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük. Ezután poharakba rétegezzük a túrót, a tejszínhabot és a barackot. Bazsalikomlevelekkel díszítjük, fogyasztás előtt lehűtjük.

További receptek a mindmegette.hu oldalon.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.