Marton Adrienn gasztro-műsorvezető újragondolta a klasszikus fasírt, rántott hús, lángos menüt, összegyűjtötte, milyen egészséges ételek jöhetnek velünk a partra hűtőtáskában.
– Leginkább húsmentes szendvicseket ajánlanék, például valamilyen krémmel töltöttet. Ha pedig mindenképpen vinnénk lángost is, akkor kisebb méretűeket készítsünk, az úgy könnyebben tárolható – kezdte a Borsnak.
Az egészség mellett persze elfér egy kis palacsinta is, a meleg miatt túró helyett kerüljön bele például kakaó, dió, vagy dzsem.
– Vihetünk magunkkal grillezett vagy nyersen felvágott zöldséget is egy kis mártogatóssal.
Kulacsban vihetünk sárgabarack krémlevest, amihez kell 30 dkg hámozott, kimagozott sárgabarack, 2 evőkanál cukor, 100 ml tejszín, 3 evőkanál görög joghurt, 1 db citrom leve és héja, 1 csipet só, 1 csipet fahéj.
– Ezeket beletesszük egy turmixgépbe, jól összeturmixoljuk, és egy órára hűtőbe tesszük – mondta Adrienn.
Ha mindenképpen húsra vágyunk, akkor próbáljuk ki a tésztasalátát, nagyon laktató. De ehhez mindenképpen szükség van hűtőtáskára.
– A főtt tészta összekeverhető főtt vagy grillezett apróra vágott csirkemellel, de tehetünk bele sajtot, csíkokra vágott füstölt sonkát, főtt vagy grillezett zöldségeket – mondta el Adrienn.
Jó választás a rágcsálnivaló, a pogácsa, a keksz, ezek nagyon jól bírják a meleget, de akár ide sorolhatnánk a gofrit is. Mogyorót, diót, mandulát is tehetünk el. Ha belefér a hűtőtáskába, akár csokoládédarabokkal, müzliszeletekkel is feldobhatjuk a strandi menünket, ha azonban külön fogjuk tárolni, válasszunk olyat, ami nem tud megolvadni a nagy melegben. A gyümölcsöket: almát, körtét, barackot kockázzuk fel, tegyük tárolódobozokba, hogy ne nyomódjanak össze.
Hozzávalók: 1 doboz olívás light vajkrém * 1 bögre zöldborsó * 1 szál újhagyma * 1 csokor friss petrezselyem * 1 db citrom.
Elkészítés: A zöldborsót megfőzzük, majd egy marék kivételével egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a megmosott, finomra vágott újhagymát és petrezselymet, a vajkrémet, pár csepp citromlevet. Sózzuk és borsozzuk, majd botmixerrel krémesre pürésítjük, majd hűtőbe tesszük.
A nagyobb hűtőtáskák vagy akár ládák, jobban tartják a hideget, mint a kicsik, hiszen eleve több hideg dolgot belepakolhatunk, amik nem engedik egymást sem felmelegíteni. A sorrendre sem árt figyelni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.