Aktuális

Könnyezve búcsúztak a katonáktól a Heim Pál Kórházban

Bors

Létrehozva: 2021.06.01.

Kivonultak a kórházakból az egyenruhások, akik tavaly november óta segítették a gyógyintézetek munkáját a veszélyhelyzet miatt.

Forrás: Metropol

A fél évvel ezelőtt kiadott utasítás hallatán még senki sem gondolta, mennyi barátság szövődik majd az egészségügyben dolgozók és a katonák között. Így volt ez a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben is, ahova 2 rendőr és több hullámban 27 katona érkezett. A Magyar Honvédség egyenruhásai úgy döntöttek szavak helyett, zenével köszönnek el a gyerekeket gyógyító egészségügyisektől, írja a Metropol.

Történelmet írtak

Kitaláltuk, mi lenne, ha a Magyar Honvédség Központi Zenekara valamint a Készenléti Rendőrség Zenekara történelmet írna, és egy közös koncerttel lepné meg a gyerekeket, és fejezné ki háláját az intézetnek és az itt dolgozóknak

- árulta el a Metropolnak dr. Hajba Zsolt rendőr alezredes.

– Aztán az ötletből valóság lett. Az elmúlt év során életre szóló kapcsolatok, barátságok születtek – mondta meghatottan a kórházaparancsnok.

Hála és búcsú

– Mindannyiunk nevében köszönünk mindent. A jövőben nagyon sok örömet és szakmai sikereket kívánunk, és ahogy általam nagyra becsült főigazgató asszony szokta mondani a referáló végén: gyógyítsatok meg ma is sok gyereket – zárta a búcsúszavait a rendőr alezredes.

A műtőben is szólt a zene

– Jó volt látni, hogy ha csak pár percre is, de szinte minden ott dolgozó kijött az udvarra megnézni minket. Nagyon megható volt, amikor az egyik orvos szólt, hogy ugyan ő éppen operálni fog a koncert alatt, de azt mondta, biztos benne, hogy a műtőben hallja majd, hogy neki is énekelek – mondta Ress Hajnalka, a Jégmadár című sláger énekesnője a Metropolnak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek