Aktuális

Egy nap alatt lett a világ leggazdagabb embere – méghozzá egy apró malőrnek köszönhetően

Bors

Létrehozva: 2021.06.23.

Alaposan meglepődött az ápolóként dolgozó férfi, amikor rápillantott az egyenlegére.

Forrás: YouTube

Ha a világ leggazdagabb emberei kerülnek szóba, sokan az Amazon-alapító Jeff Bezos-t említik elsőként, vagy épp a Microsoft-guru Bill Gates-t, ám mindkettejük vagyona eltörpül egy amerikai ápoló bankszámlája mellett – legalábbis papíron.

A Georgia megyében élő Christopher Williamson a közelmúltban úgy döntött: ő is beszáll a kriptovaluta-üzletbe. No nem nagy pénzzel, csak amennyire az egészségügytől kapott fizetéséből futja. 20 dollárért (alig 6000 forintért) vásárolt magának a Rocket Bunny nevű digitális valutából, egy reggel pedig szó szerint leesett az ágyról, amikor bejelentkezett, hogy megnézze, hogy áll az egyenlege. A telefonja ugyanis a következő összeget mutatta:

1,184,158,683,482.77 dollár.

Azaz a bankszámláján "kicsivel" több, mint egybillió dollár pihent – ami már csak azért is hihetetlen, mert a világ ténylegesen leggazdagabb emberének is meg kellene ötszöröznie a pénzét, hogy átlépje a billiót, ugyanis "csupán" 200 milliárd dollárja van...

Mondanunk sem kell, sajnos Christopher nem lett egyik napról a másikra a világ leggazdagabb embere, csupán egy technikai malőr miatt jelent meg a hatalmas összeg a kriptovaluta-számláján – ami ráadásul azóta folyamatosan nő. Amire a történet bekerült a helyi hírekbe, az egybillió már felkúszott 180-ra. Mondanunk sem kell, a valutakezelő Coinbase befagyasztotta az ápoló profilját, míg ki nem derítik, mi okozta a gubancot, és vissza nem állítják az eredeti összeget.

Arra azért kíváncsiak lennénk, ez a kis ingyenreklám mennyivel dobta meg a Rocket Bunny árfolyamát.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek