Aktuális

A kóla már nem fért bele

Bors

Létrehozva: 2021.06.16.

Az Európa-bajnokság egyelőre két, nagyon különböző dolog miatt emlékezetes. Az egyik sajnos Christian Eriksen, dán középpályás tragikus összeomlása. Eriksen a szombati, dán-finn mérkőzés 43. percében esett össze a pályán, mint kiderült, leállt a szíve, és a helyszínen kellett újraéleszteni. A játékos szerencsére azóta jobban van. A másik pedig, hogy Cristiano Ronaldo látványosan elutasította a bajnokság egyik főtámogatóját, a Coca-Colát, illetve azt, hogy a terméket az ő arcával próbálják eladni. 

Ha nem láttad volna, a dolog úgy nézett ki, hogy a portugál szövetségi kapitánynak és a csapat legnagyobb sztárjának egy kötelező sajtótájékoztatón kellett részt vennie június 14-én. A sajtótájékoztató előtt berendezték a termet, az asztalra pedig feltettek néhány palack kólát is. Amikor Ronaldo megérkezett, és leült az asztalhoz, egy darabig kínosan feszengett, aztán fogta az előtte álló két palackot, és átrakta őket az asztal másik oldalára, ahol már nem látszódtak a kamerákban. Ronaldo ezután felkapta a vizét, és bemondta, hogy mindenki igyon inkább vizet, aztán valamit morgott még, de csak annyit lehetett kivenni belőle, hogy megint a cég nevét említi. 

Micsoda szörnyű pech

Akik követik Cristiano Ronaldo pályafutását, valószínűleg nem lepődtek meg a dolgon. Egyrészt azért, mert a focista már maga is nyilvánosan beszélt arról, hogy utálja például, ha a gyereke kólát iszik, másrészt mert Ronaldo nagyon odafigyel a formájára, és rettentő szigorú szabályokat követ, hogy harminc felett is a legjobb teljesítményt tudja nyújtani. Ami az elsőt illeti: Ronaldo legutóbb egy 2020-as év végi díjátadó gálán, a színpadon beszélt arról, hogy néha szigorúnak kell lennie a fiával, mert utálja, hogy cukros üdítőket iszik. "Megesik, hogy összeveszünk, mert mellette csipszet és sültkrumplit zabál, pedig pontosan tudja, hogy utálom." A téma azután került elő, hogy megkérdezték tőle, vajon a tízéves fia is focistának áll-e. 

Ami a másodikat illeti. A focisták karrierje általában 30 éves koruk körül kezd kifulladni, megkopik a gyorsaságuk, lassulnak a reflexeik, úgyhogy inkább elmennek alacsonyabb osztályú csapatokhoz levezetni. Ronaldo viszont még 36 évesen is elképesztő formában van, és topbajnokságban játszik: ő lett az olasz bajnokság gólkirálya, ezzel a teljesítményével pedig ő lett az első olyan játékos, aki az angol, a spanyol és az olasz gólkirályi címet is be tudta gyűjteni. 

A portugál focista napi rutinjáról legendák keringenek. Állítólag naponta hatszor étkezik, aminek alapja a hal, de rengeteg csirkét és tésztát is fogyaszt – természetesen mindent olaj és só nélkül, a fociedzéseken kívül hetente ötször több órán keresztül erősít, kriokamrában, extrém hidegben hűti az izmait, éjszakánként nyolc órákat alszik, és napközben is beiktat szundikálásokat, ha teheti, akár ötöt is. Ahogy Telex írta, amikor 2018-ban, 33 évesen a Juventushoz került, az orvosi vizsgálatokon állítólag olyan eredményeket produkált, mint egy húszéves. Na, ebbe a kóla nem fér bele.

A Coca-Cola szerencsétlenségére a felvételeket látta Tom Brady is, akit Ronaldóhoz hasonlóan szintén szuperembernek tartanak. Brady idén februárban szerezte meg a hetedik Super Bowl-győzelmét, amivel abszolút csúcstartó, és amivel végleg bebizonyította, hogy az amerikai foci történetének talán legjobb, de biztosan a legsikeresebb játékosa. A maga 43 évével ráadásul ő lett a valaha élt legöregebb irányító is, aki döntőt tudott nyerni. Kettejüket összesen majdnem 100 millióan követik csak Twitteren. És hogyan kommentálta a Twitteren Brady Ronaldo fészkelődését? "Egy öreg róka tudja, mit csinál" – írta, és virtuális pacsiként betaggelte rajta a focistát is. 

Nem egyszerű gesztus

Hogy tudatosan, vagy sem, Ronaldo az egészségtelen életmód mellett egy másik dologra is nemet mondott a kólás palackok arrébb pakolásával. Ez pedig a környezetszennyezés. A kétezres évek egyik legnagyobb problémája a műanyagszennyezés, amiben Coca-Cola az élen jár. A természetbe kerülő szemét legnagyobb része műanyag, a műanyagszemét legnagyobb részét pedig a műanyagpalackok teszik ki. Cristiano Ronaldo ezzel a gesztusával - hogy elutasította az egyik legnagyobb szennyezőt - könnyen lehet, hogy többet tett a környezetért, mint bárki az utóbbi időben. 

Biztos mindenki örömmel látná, ha a focista olyan sportolók közéhez csatlakozna, mint például Eliza McCartney-hez olimpiai bronzérmes új-zélandi rúdugró, aki lelkes faültető, Nikola Karabatics, olimpiai bajnok francia kézis, aki támogatja a zöldmunkahelyek teremtését, Jao Ming, kínai kosárlabdázó, aki 2006-ban a WildAid nevű non-profit szervezet nagykövetének állt, és azóta arra bíztat mindenkit, hogy hozzá hasonlóan mondjanak le a cápauszonylevesről. Vagy, hogy teljes legyen a paletta, Scott Jurek, a világ egyik legjobb ultrafutója, aki vegán. 
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek