Nehézségi fok: ****
Elkészítési idő: 4 óra
Hozzávalók: 4 db nagy kacsacomb * 1 kg kacsaháj * 4 ág rozmaring * só, bors * méz, mustár
A chutney-hoz: 1 közepes vöröshagyma * 10 dkg szeder * 20 dkg szőlő * 1 ek szilvalekvár vagy 10 dkg friss szilva * kevés rozmaring * só, bors * olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS: A bőrüknél beirdalt kacsacombokat minimum egy órával a készítés előtt besózzuk és borsozzuk, de a legjobb, ha egy éjszakát is a hűtőben állnak. A húst reggel vaslábosba tesszük a kacsahájjal és a rozmaringgal. Ha nincs vaslábosunk, úgy fedjük le az edényt, hogy a gőz se távozhasson belőle. Úgy számoljunk, hogy a kisülő zsír teljesen ellepje a combokat. 110 fokon minimum 3 órát sütjük. Ha a hús már leválna a csontról, a zsírt leöntjük, a mézet a mustárral és borssal kikeverjük, megkenjük vele a combokat és a sütőbe visszatolva megpirítjuk.
Közben a nagyobb darabokra vágott hagymát üvegesre pároljuk, rádobjuk a szőlőt, a szedret, az apróra vágott rozmaringot és a lekvárt. Sózzuk, borsozzuk. Krumplinyomóval kicsit megtörjük, de maradjanak egész szemek is. 8-10 perc alatt összeforraljuk, a gyümölcsök maradjanak roppanósak.
A szőlőnek 18 %-os, vagy még annál is magasabb a cukortartalma, így cukorbetegek csak mértékkel fogyaszthatják! A chutney-ban a bogyós gyümölcs helyettesíthető apróra kockázott savanyú almával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.