Tökéletes borongós-szombati menü: Konfitált mézes kacsacomb szőlőchutney-val

Tökéletes borongós-szombati menü: Konfitált mézes kacsacomb szőlőchutney-val

lekvár
PUBLIKÁLÁS: 2021. május 01. 19:00
Nem sok jót tartogat a mai napra az időjárás, de ez az étel a legócskább napot is képes feldobni!
Bors

Konfitált mézes kacsacomb szőlőchutney-val

Nehézségi fok: ****

Elkészítési idő: 4 óra

Hozzávalók: 4 db nagy kacsacomb * 1 kg kacsaháj * 4 ág rozmaring * só, bors * méz, mustár

A chutney-hoz: 1 közepes vöröshagyma * 10 dkg szeder * 20 dkg szőlő * 1 ek szilvalekvár vagy 10 dkg friss szilva * kevés rozmaring * só, bors * olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS: A bőrüknél beirdalt kacsacombokat minimum egy órával a készítés előtt besózzuk és borsozzuk, de a legjobb, ha egy éjszakát is a hűtőben állnak. A húst reggel vaslábosba tesszük a kacsahájjal és a rozmaringgal. Ha nincs vaslábosunk, úgy fedjük le az edényt, hogy a gőz se távozhasson belőle. Úgy számoljunk, hogy a kisülő zsír teljesen ellepje a combokat. 110 fokon minimum 3 órát sütjük. Ha a hús már leválna a csontról, a zsírt leöntjük, a mézet a mustárral és borssal kikeverjük, megkenjük vele a combokat és a sütőbe visszatolva megpirítjuk.

Közben a nagyobb darabokra vágott hagymát üvegesre pároljuk, rádobjuk a szőlőt, a szedret, az apróra vágott rozmaringot és a lekvárt. Sózzuk, borsozzuk. Krumplinyomóval kicsit megtörjük, de maradjanak egész szemek is. 8-10 perc alatt összeforraljuk, a gyümölcsök maradjanak roppanósak.

Ez is érdekelheti

Ezt a kenyeret szinte emberiség elleni bűntett megenni – videó

Kincsek a fagyasztó mélyéről: meg fogsz lepődni, mennyi mindent csinálhatsz belőlük

Komplett menüsor készíthető sárgarépából – eláruljuk, hogyan

VIGYÁZAT!

A szőlőnek 18 %-os, vagy még annál is magasabb a cukortartalma, így cukorbetegek csak mértékkel fogyaszthatják! A chutney-ban a bogyós gyümölcs helyettesíthető apróra kockázott savanyú almával.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.