Aktuális

Szörnyű baleset Szabadegyházán – A bűnös sofőrrel fizettetnék ki Jocó temetését

Kóré Károly

2021. május 27. csütörtök 05:10

A gyászoló szülők még nem tudják, hogyan finanszírozzák a szörnyű autóbalesetben elhunyt fiúk temetését. A falusiak szerint a balesetben vétkes, jogosítvánnyal sem rendelkező kamasz sofőr szüleinek kellene állniuk a szertartást.

Forrás: Knap Zoltán

Megrázta a Szabadegyházán élő falusiakat az a szombat hajnali autóbaleset, melyben egy 14 éves fiú vesztette életét. A kocsit nem ő vezette, hanem a 15 éves barátja, Csaba, aki vagányra itta magát, majd ellopta szülei autóját. Nagy sebességgel végigszáguldott az úton, aminek következtében egy oszlopnak csapódott.

A jármű többször megpördült, végül kirepült a hátul ülő, a biztonsági övet nem használó 14 éves fiú, Jocó. A szegénységben élő szülők teljesen összetörtek, ráadásul az is óriási problémát okoz nekik, hogyan fizessék ki gyermekük temetését. A falusiak szerint a balesetben vétkes, jogosítvánnyal sem rendelkező részeg kamasz szüleinek kellene állniuk a szertartást, míg gyermeküknek egy ideig nem ajánlott mutatkoznia a nyílt utcán.

Egyelőre elképzelni sem tudjuk az életünket Jocó nélkül, miközben tudjuk, hogy egyszer kénytelenek leszünk továbblépni – mondta a Borsnak Marika, az elhunyt fiú édesanyja. Férjével, Józseffel kilenc gyermeket neveltek szegénységben ugyan, de igyekeztek minden szeretetet megadni nekik.

Mindenki példaképe volt

A községben szinte mindenki ismeri a családot.

Le a kalappal a szülők előtt! Akármennyire is küszködnek a napi gondokkal, a gyerekek mindig tiszták, ápoltak és tisztelettudók

– mondta a család egyik szomszédja, akit szintén sokkolt a tragédia.

– Talán Jocó volt a legcsibészebb, persze jó értelemben. Csabáról, a baleset okozójáról már nem tudnék pozitívan nyilatkozni – tette hozzá. Szavaival az áldozat szülei is egyetértenek.

– Egy igazi példaképet veszítettek el a kisebb testvérek. Józsika született hetedikként, utána még ketten érkeztek a családunkba, hiszen a Jóisten így rendelkezett. Mi mindegyik gyermekünket örömmel fogadtuk, mert hittünk benne, hogy ha a Teremtő megajándékoz bennünket egy új állandóan éhes szájjal, akkor képességet is kapunk hozzá, hogy etessük – magyarázta a család. József mostanában alkalmi munkákból él. A feleségének viszont sikerült bekerülnie egy neves gyárba.

Focistának készült

– Sosem voltunk anyagi értelemben gazdagok, de tudtuk, hogy erősítjük egymást. Mi úgy érezzük jól magunkat, ha sokan vagyunk. Van olyan gyermekünk, aki már kirepült a fészekből, de gyakran átjön hozzánk ebédre vagy vacsorára. Ha mindannyian összegyűlünk, akár három kiló kenyér és két kiló hús is elfogyhat. Éhesek ritkán maradunk, de azt már megtanulták a gyerekek, hogy nálunk sajnos nincs repeta – árulta el József.

A fiú egyik testvére szerint egyébként Jocó mindig is arról álmodott, hogy sikeres focista válik belőle. A helyi csapatban rúgta a bőrt, és látszott rajta a folyamatos fejlődés. Ugyan a kisebbek közé tartozott, de gyakran kicselezte a tapasztaltabbakat, és nem ritkán egyenesen az ellenfél kapujáig vitte a labdát. Néhány éven belül akár az NBI-be is bekerülhetett volna, és akkor biztosan tejben-vajban fürösztötte volna a szeretteit.

Most egész Szabadegyháza az ő temetésére készül. A család minden segítséget hálásan fogad.

Ön is segíthet!

Amennyiben szeretné támogatni a nehéz helyzetben levő családot, ide utalhatja adományát:

Kovács Márk
Unicredit Bank
1091 8001 - 0000 0084 - 0177 0007
Közlemény: Adomány

További cikkek

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Pedofil

7 éves kora óta zaklatta lányát a horrorapa, közös gyerekük is született

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Heti angyalhoroszkóp: az égiek választ adnak a kérdéseinkre

metropol.hu

Durva hideggel érkezik a hózápor, de van egy rosszabb hírünk is

travelo.hu

Bajba jutott, hátúszó nélküli hosszúszárnyú bálnát láttak az Antarktiszon

szon.hu

Nagy bejelentést tett a polgármester: Nyíregyháza hamarosan történelmet írhat!

origo.hu

Démoni külsejű lényt fotóztak egy fán

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Magunknak és sok mindenki másnak is csalódást okoztunk – Marguc

origo.hu

Új fővárost szavaztak meg egy 273 milliós országnak

magyarnemzet.hu

Szenzációs felfedezések várhatók a Turul-dinasztiáról

borsonline.hu

Késelés a XVI. kerületben: Felesége előtt csuklott össze a szíven szúrt családapa

origo.hu

Így szerezték meg jogosítványukat apáink, nagyapáink - galéria nosztalgiázóknak