Az első igen fontos lépés, hogy az edény aljára öntsön egy kevés vizet! Ez azért javallott, hogy a tej ne égjen le. Jól teszi, ha tapadásmentes edényt használ. A vízre öntsön két liter tejet, és kezdje alacsony lángon melegíteni! Tegyen bele egy csipet sót, hogy kihozza az ízeket!
Ha a tej forrni kezd, apránként, akár egy szita segítségével szórjon bele literenként 5 csapott evőkanál darát!
Főzze addig, amíg be nem sűrűsödik!
A tejbegríznek számos változata létezik. Ha igazi ínyencségre vágyik, a dara mellett szórhat bele egy kevés mákot is! Ha más ízvilágot szeretne, tegyen bele frissen kapart vaníliamagot, vagy egy kevés frissen reszelt narancshéjat! Ugyancsak érdemes még a főzés befejezése előtt mazsolával vagy aszalt áfonyával dúsítani!
A tejbegríz tetejére porcukorral elkevert kakaót vagy fahéjat érdemes szórni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.