Ez a titka a tökéletes gyümölcsös pitének

Ez a titka a tökéletes gyümölcsös pitének

gasztro
PUBLIKÁLÁS: 2021. május 11. 14:00
Minden gyümölcs a süti aljára süllyed, ráadásul alig lehet érezni az ízét? Íme két trükk, hogy ez ne forduljon többé elő.
Bors

A pitesütés nem túl ördöngös feladat, viszont van két megszívlelendő fogás, ami a kipróbált recept mellett rásegít, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

Az első, és legfontosabb trükk

A gyümölcsöt – legyen az cseresznye, meggy, ribizli, áfonya, málna stb. – mindig forgassuk meg lisztben, mielőtt a tésztára tesszük. Ettől ugyanis nem fog lesüllyedni a süti aljára, hanem szépen eloszlik majd benne.

A második, amit érdemes betartani

Elengedő gyümölcsöt használjunk. Hogy mennyi az annyi? A lényeg, hogy teljesen befedje a tésztát, mert amikor az megemelkedik, akkor már nem lesz olyan sűrűn a gyümölcs. Viszont az sem fog előfordulni, hogy egyes szeletekbe nem, vagy csak alig jut a lényegből.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.