Fagylaltgép nélkül is készülhet isteni desszert, csak egy fagyasztó, vagy a hűtő fagyasztórekesze, na és némi kevergetés az ára.
5 tojássárgája
5 dl tejszín
5 dkg cukor (vagy más édesítő)
1 vaníliarúd
Elkészítés: a vaníliarudat kettévágjuk és a magokat kikaparjuk belőle. A tejszínbe tesszük a rúddal együtt és felmelegítjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatosan hozzákeverjük a meleg tejszínt. Az elegyet addig főzzük, míg kicsit besűrűsödik. Akkor hagyjuk kihűlni, majd betesszük a fagyasztóba a masszát. 1 órán át fagyasztjuk, utána 30 percenként botmixerrel összecsapatjuk, amíg végül krémes állagot kapunk.
Ehetjük gyümölccsel, csokidarabokkal, édes öntetekkel, amivel csak akarjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.