Aktuális

Kiállnak egymásért a balatoni vállalkozók

Bors

2021. május 18. kedd 14:00

Ez a Balaton-felvidék, ez maga a csoda! - így jellemzi a régiót az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület. Céljuk, hogy Sümeg és az Észak-Balaton térség 59 települését felvirágoztassák. Védjegyüknek köszönhetően mára megkerülhetetlenek lettek Veszprém megyében.

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület kezdetben a Leader vidékfejlesztési program működtetésével foglalkozott, mára ez a tevékenység jócskán túlnőtte magát. 2014-ben létrehozták „A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjegyrendszert. 

Ennek célja, hogy minél többen válasszák a helyi termelők termékeit: nemcsak a lakosok, hanem a térségbe látogató turisták is – mondta el lapunknak dr. Rédei Zsolt, az egyesület elnöke.

Mi a védjegy?

Lehet egy szó, egy logó, vagy egy mondat – a lényeg, hogy ezzel különböztetik meg a védett és különleges termékeket, szolgáltatásokat. Ha épp nyaralunk vagy elutazunk, ez nekünk is segít eligazodni: figyeljük a védjegyeket!

A tagok között van méhész, szálláshelyet üzemeltető vállalkozó, de keramikus is, nem beszélve a térség legjobb borászatairól. Ma több mint százan vannak. Őket népszerűsíti az Éltető Pont hálózat 12 Balaton-felvidéki településen és a fővárosban, amely azokat az üzleteket fogja össze, ahol a védjegyesek termékei megvásárolhatók.

A szolgáltatások egymásra épülnek: a szállásadó a helyi termelőtől vásárol, a termelő pedig pl. igyekszik helyben szállást találni, ha ismerősei érkeznek a térségbe, így ez mindenki számára előnyös – tette hozzá az elnök.

Az elnök arról is beszámolt: töretlen népszerűségnek örvendnek a balaton-felvidéki termékek: a helyiek és a turisták pillanatok alatt elkapkodják a jobbnál jobb portékákat. A védjegyesek szerint csúcsminőséget állítanak elő. Most azon dolgoznak, hogy a termékek folyamatos előállítását biztosítsák.

Még jobb, még újabb árukkal is meg szeretnének jelenni, amellett hogy a minőségre is garanciát vállalnak.

A termelőkkel a Bakony Expon, a Vámosi Lencse- és Hurkafesztiválon, de a kapolcsi Művészetek Völgyén is találkozhatunk. A fesztiválokra látogatóknak nemcsak a helyi portékákat, hanem virtuális túraútvonalak segítségével a Balaton-felvidék látnivalóit, rejtett kincseit is megmutatják.

További cikkek

Tetoválás

Két éve még egy sármos srác volt, most rettegnek tőle az emberek, ha meglátják

Fájdalom

Földön túli szerelem: Zokogva búcsúzott menyasszonya Dobos Attilától

Ez is érdekelhet

life.hu

Döbbenetes dolgot állít Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről a pszichoterapeuta

life.hu

5 tipp az intim egyensúly fenntartásáért

magyarnemzet.hu

Bangóné még nem adta vissza az országgyűlési mandátumát

szon.hu

Véletlenül lőtt a vadász, 2 kilométerrel odébb meghalt egy újfehértói ember - Nem érzi magát bűnösnek

origo.hu

Emiatt halnak meg sokan szex közben

nemzetisport.hu

Kerékpár: Bernal több műtéten esett át, súlyos állapotban van

origo.hu

Megbírságolta az egyik legnagyobb hazai biztosítót az MNB

nemzetisport.hu

Gyász: Amerikától Ausztráliáig – külföldön is megemlékeztek Csollány Szilveszterről

borsonline.hu

Ennek a 3 csillagjegynek minden sikerülni fog 2022-ben

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a svédek nem játszanák le a helyosztót, ha nem jutnak elődöntőbe

origo.hu

Csollány Szilveszter élete képekben