Aktuális

Ezek a magyar sztárok az oltás mellett kampányolnak

Bors

2021. április 14. szerda 11:00

Kampányt indít a kormány: ismert magyar embereket és neves egészségügyi szakembereket kértek fel, hogy álljanak ki a koronavírus elleni oltás mellett.

Forrás: MTI

Hazánkban jól halad a koronavírus elleni oltás, az Európai Unióban a leggyorsabb tempót diktáljuk. Éppen most léptük át az egyik álomhatárt, a 3 millió beoltottat, és egyre többen regisztrálnak is – mára több mint 4 millióan - , ám ez még nem elég a nyájimmunitáshoz, ezért indítják a kampányt.

– Híres embereket kértünk fel arra, hogy a személyes tekintélyüket és vonzerejüket vessék latba, és minél több embert vegyenek rá a regisztrálásra és az oltásra – emelte ki a Kossuth Rádióban nemrég Orbán Viktor miniszterelnök.

A részletes tájékoztatóból pedig kiderül: a tájékoztató akcióban a személyes tapasztalatok és az egészségszakmai álláspontok is helyet kapnak. A kezdeményezéshez csatlakozott többek között Kemény Dénes, Miklósa Erika, Nagy Tímea, Csányi Sándor, Cseh László, Borbás Mária, Gyurta Dániel és Nagy Feró is. Az egészségügyi szakemberek közül Müller Cecília, Merkely Béla és Szlávik János is buzdít az oltásra.

Miklósa Erikának hiányzik a közönség

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar koloratúrszoprán opera-énekesnő az elmúlt 30 éve a folyamatos utazásról szólt, bőröndből öltözködött, miközben a világ különböző égtájain lépett fel, hotelszobákban aludt. Így amikor tavaly márciusban a koronavírus világjárvány miatt bezárt a világ, ő élvezte, hogy családjával lehet.

Nagyon érdekes volt az elmúlt egy év, szinte hihetetlen volt, hogy ennyi időt tudok a családommal tölteni

– mesélte a Borsnak Miklósa Erika.

– Az első pár hónap ajándék volt számomra. Örültem annak is, hogy sok időm jutott a tehetséggondozásra. De már nagyon hiányzik a közönséggel való személyes találkozás, engem ez most érintett ez meg igazán. Hiányzik ez a fajta energiaáramlás. Ezért is kampányolok az oltás mellett, társadalmi szinten is nagyon fontos, hogy be legyünk oltva, ez a felelős lépés. Ha hosszú távon gondolkozunk, ez elengedhetetlen része az életünknek most. Mindig igyekszem pozitívnak lenni, és azt is látom, hogy sok jó dolgot is hozott ez az időszak, az egymásra figyelést. Az emberek megtanultak újra nyitni a másik felét. Én közösségi ember vagyok, és ha én felelősen viselkedem, a környezetem is, az hatással van a nagyobb közösségekre is. Ez a vírus ráébresztett sok mindenkit, hogy öntudatosabb életet kell élni, nem szabad felelőtlennek lenni!

Cseh László főzni tanult a karanténban

Az olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó igyekezett hasznosan tölteni a koronavírus-fertőzés miatti bezártságot.

– Én is megkaptam már mindkét oltást, és bíztatok mindenkit arra, hogy oltakozzon – mondta Cseh Laci.

Nagyon fontos, hogy minden eszközzel védekezzünk a koronavírus ellen, és az oltással elkerülhetőek a fertőzés okozta súlyos hatások, egészségromlás, most ez a legfontosabb

Azt még nem lehet tudni, hogy a vakcina mellett el lehet-e kapni a vírust, de mindenképpen jobb, mint súlyos betegen kórházba, lélegeztetőgépre kerülni. Csak így kaphatjuk vissza a szabadságunkat, ha kialakul a nyájimmunitás, így indulhat újra az élet, amire mindenki vár. Bár én is élveztem a karantént tavaly eleinte, kertészkedtem, besegítettem a konyhában a feleségemnek, mondjuk konyhafőnök már biztos nem leszek. Én nem is azt tartom egyébként fontosnak, hogy lesznek-e nézők a versenyeken, hanem az, hogy a sportélet amatőr és profi szinten is beinduljon, újra normálisan működjön.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet