Aktuális

Dráma Pestszentlőrincen: Sírva búcsúzott kedvenc disznójától László – videó

Kóré Károly

2021. április 30. péntek 12:45

Szívszaggató drámának lehettek szemtanúi, akik csütörtök délután a Lőrinc Center környékén jártak. Egy 65 éves, zokogó férfi a legjobb barátjától, Tippmixtől, a disznótól búcsúzott, mielőtt az állatot betették egy furgonba, hogy elszállítsák. A csüngőhasú malac egy éve édesítette meg Benyeda László életét, ám tegnap kiszökött az utcára, ezért deportálták a röfit.

Forrás: Knap Zoltán

Benyeda László egy nyolcgyermekes mozaikcsaládban nőtt fel. Saját bevallása szerint az ő helyében mindenki más csatornalakó lenne, ám őt mérhetetlen elszántsággal ajándékozta meg a sors.

– Alig voltam 14 éves, amikor a féltestvéreim csak azért vertek meg nagyon, mert nem közös anyától születtünk. Nem igazán volt boldog gyerekkorom. Később sem volt velem kegyes az élet, de én mindig megálltam a helyemet. Dolgoztam, amit tudtam, persze érettségit sosem szereztem. Mindenféle munkát elvállaltam – mondta László, aki hevesen tiltakozik, ha valaki hajléktalannak nevezi.

– Hogy is lehetnék csöves, amikor van hol laknom? Egy jótevőm befogadott egy ólból kialakított lakrészbe, ráadásul egy forintot sem kell fizetnem – mondta büszkén a férfi, akinek igazán széppé egy évvel ezelőtt vált az élete, amikor megismerkedett a házi kedvencével.

– Egy ismerősöm vett egy pici malacot a családjának. Azt hitték, hogy a csüngőhasú malac nem nő nagyobbra, de máshogy alakult. Napról napra terebélyesedett, végül pedig jobbnak látták, ha túladnak rajta. Én fogadtam be, de ehhez kellett a ház tulajdonosainak beleegyezése is – magyarázta a férfi, aki szenvedélyes szerencsejátékos, igaz, még sosem nyert komolyabb összeget. Úgy vélte, jó ötlet a kedvenc játékéról elnevezni új barátját.
 

Egyszerűen imádom! Ő a mindenem! Nézzék, milyen szelíd, milyen aranyos! Láthatóan ő is szeret engem – mosolygott a gazda.

László a budapesti XVIII. kerületiek körében ismert figura. Ő a disznós pasas. Nem véletlenül nyerte el ezt a titulust: rendszeresen sétáltatta Tippmixet a pestszentlőrinci utcákon.

– Ugyan vezényszavakat nem sikerült neki megtanítanom, de be kellett látnom, hogy egy disznó nem kutya. Hiába mondom neki, hogy „ül” vagy „fekszik”, rám sem hederít. A nevére viszont hallgat! – jelentette ki a férfi, majd be is bizonyította állítását. A kedves disznó csakugyan felkapta a fejét és közelebb ment hozzá.

– Mindent megengedek neki! Rágja a nadrágom szárát, böködi az orrával a térdemet. Nem lehet rá haragudni. Ráadásul egy igazi úr. Amit nem akar megenni, azt nem lehet rátukmálni. Hiába veszem meg a drága banánt, ha nem kívánja, nem nyúl hozzá. Naponta négy kiló zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt el. Van, hogy én egész nap egy árva falatot sem veszek a számba, hogy ő ne maradjon éhes. Annyi pénzem mindig van, hogy Tippmixet eltartsam. A fatelepen rengeteget dolgozom – mesélte a férfi.

László tegnap délelőtt még boldognak érezte magát. Reggel Kiskunlacházára kellett utaznia. Éppen ügyeket intézett, amikor csörgött a telefonja. A szállásadója volt a vonal másik végén.

– Így tudtam meg, hogy Tippmix kiszökött a kertből, ezért túl kell adnom rajta. A szívem szakad meg, de nem tehetek semmit – csuklott el a volt gazdi hangja. Kisvártatva megérkezett a teherautó egy disznószállításra alkalmas ketreccel, amibe László sírva segített beterelni az állatot. A férfi még elköszönhetett barátjától, majd a disznót egy pomázi telepre szállították, ahol megígérték Lászlónak, hogy nem lesz kolbász a malacból. Minden héten meglátogathatja.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16472800_auto_resized.jpg
origo.hu

Meglepő módszert vezetett be a Spar a tolvajok ellen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/19963_resized.jpg?avcount=1695636017
origo.hu

Újabb megdöbbentő üzenetet küldött az RTL Klub élő adásban üvöltöző, káromkodó, bukott sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16474456_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"A szeretlek üzeneteinket örökre elmentettem" - balesetben elhunyt szerelmét gyászolja a népszerű tévés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16474425_auto_resized.png
hirtv.hu

Napindító - Őszi munkák a kiskertben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16472140_auto_resized.jpg
ripost.hu

Krausz Gábor a hét nyertese – Mindent vitt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16474428_auto_resized.png
hirtv.hu

Napindító - Együtt a közös otthonért - Ökumenikus konferencia Budapesten

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16472261_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Mit főzzek a hétvégén? 9 zseniális recepttel segítünk a döntésben!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/19955_resized.jpg?avcount=1695636017
vg.hu

Visszaállítani a szakember szó becsületét (X)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/19957_resized.jpg?avcount=1695636017
origo.hu

Az élelmiszer-infláció letöréséhez nem elég a 6 árharcos multi élelmiszerlánc (x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/19710_resized.jpg?avcount=1695636017
she.life.hu

Nem várt problémákat okozhat a tanévkezdés miatti stressz(x)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/09/Zdn3iEd6mbEqHxlAUpXO84AMoj51hWH53tx7BfNfMxs/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkyNTgzNGUxMDMxYjQwZDdiYWM1ZDE3YzIxOGJlYzc4.jpg
pénz

Te visszaadod a talált pénzt? Ha nem, ez vár rád - videó