Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – április 2.

Bors

Létrehozva: 2021.04.02.

A LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI KORONAVÍRUS-HÍREK

A németek többsége otthon marad húsvétkor, és támogatja, hogy éjszakai kijárási korlátozásokkal is lassítsák az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) terjedését - mutatta ki egy pénteken ismertetett felmérés.

***

Magyarországon 9055 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 670 776 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 267 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 21 262 főre emelkedett.

***

Szenzációs hírek érkeztek: több olyan vizsgálat is folyamatban van, amelyekből kiderülhet, milyen halálos betegségek gyógyításában segíthet Karikó Katalin szabadalma.

***

Nagypéntekre már 2 millió 156 ezer ember kapta meg a koronavírus elleni oltást Magyarországon. Közülük több mint 860 ezer ember kapta meg a második oltást is.

***

Az Operatív törzs tanácskozását követően egyenesen a Kossuth Rádió stúdiójába ment Orbán Viktor.

A kormányfő a beszélgetés elején azt mondta, hogy a szakembereknek igazuk van, hogy az óvatosságra helyezik a hangsúlyt. 

„Ha nem tartjuk be a korlátozásokat húsvétkor, akkor abból nagy baj is lehet”

***

A világon 129 510 295 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 826 852, a gyógyultaké pedig 73 380 066 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli adatai szerint.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) arra kéri az embereket, hogy a koronavírus-járvány miatt maradjanak otthon húsvétkor.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek