Aktuális

Apás szülést tervez Sáfrány Emese: tanfolyamra jár, hogy megtanulja a helyes légzést

Bors

2021. március 21. vasárnap 04:00

A kismama nem szereti a bizonytalanságot, ezért szülésfelkészítő szakemberhez fordult, hogy ráhangolódjon a nagy napra és az azt követő időszakra. Szerelme, Ádám is hamarosan bekapcsolódik a tanulási folyamatba.

Forrás: Hot

Sáfrány Emese sosem szerette a váratlan helyzeteket, és ez az előtte álló szüléssel sincs másképp.

Nem szereti a váratlan helyzeteket

– Olyan típus vagyok, hogy ha ismeretlen terepre érkezem, egyfajta bizonytalanság kerít hatalmába, ezért szeretem körbejárni a témát. Nagyon sok emberrel beszélgettem, és mélyen beleástam magam a várandósság folyamatába, a szülésbe és az azt követő időszakba, rengeteg kérdés merült fel bennem. Ezért volt szükségem egy olyan szakemberre, aki mindent megválaszol nekem. A babavárásban talán a szülés a legfontosabb, amire fel kell készülni, hiszen számos váratlan dolog történhet közben – mesélte a Borsnak Emese, aki a felkészítés alkalmával a többi közt megtanulja a légzést is, ami majd segít a fájdalmak enyhítésében, il­letve a nyomástechnikát is elsajátítja.

A párja is ott lesz a szülőszobábaN

– Átbeszéljük, milyen lehetőségek vannak a fájdalomcsillapításra – folytatta a kismama, akinek párja is eljár a tanfolyamra, ugyanis neki is fontos szerep jut a szülőszobában.
Apás szülést tervezünk, ezért majd Ádám is bekapcsolódik, és felkészítik, miképp tud majd nekem segíteni, lelkileg vagy a testi fájdalmakban. Azt pontosan tudjuk, hogy életünk talán egyik legnagyobb élménye lesz, de fontos, hogy ne érje őt sem meglepetés. Szeretném a tőlem telhetőt megtenni, hogy minden jó legyen. Természetes úton szeretném világra hozni a gyermekemet, de bármi közbeszólhat – fűzte hozzá a légtornász, majd azt is elárulta, a szülés utáni időszakban is tudja hasznosítani a tanultakat.

együtt készülnek a nagy napra

– Azt is megmutatják, hogyan kell egy babához érni, hogyan kell szoptatni, és minden mást, ami eddig számomra ismeretlen volt. A kötelező vizsgálatok alkalmával és a védőnőnél minden kismama kap tanácsokat, amikkel segítik a leendő anyukákat, de az nem ugyanaz, mint ahogy itt részletesen körbe tudjuk járni minden egyes mo­mentu­­mát – jelentette ki Emese, majd hozzátette, már most sok­­kal magabiztosabb a szülést il­letően.

– Az a lényege egy ilyen tan­folyamnak, hogy a kismamák félelemérzetét tompítsa, és biztonságot adjon. Ha most teszi fel valaki a kérdést, hogy félek-e a szüléstől, határozottan kijelenthetem: nem. Lelkileg folyamatosan készülök, tudom, hogy egy óriási élményként fogom megélni, és alig várom, hogy átélhessem.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Javította a Windows 11 wifis hibáját a Microsoft

metropol.hu

Italozás és szeretkezés - ezért gyulladt ki 16 lakás a IX. kerületben

hirtv.hu

Több száz milliós bevételt igyekezett eltitkolni az adóhatóság elől a cégtulajdonos

ripost.hu

"Azt éreztem, hogy ennek sosem lesz vége!" - megszerezte a jogsit az Exatlon sztárja

vg.hu

Hivatalosan is csődben Oroszország. Vagy mégsem?

vg.hu

Ennyit kerestek a magyar úszok a világbajnokságon

travelo.hu

Brutál árakkal várják a turistákat Míkonoszon

ripost.hu

GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY AZ EMÉSZTÉSI ZAVAROK ELLEN (X)

borsonline.hu

Egy apró karcolás miatt, az intenzív osztályon ébredt fel az ötgyermekes édesapa

borsonline.hu

Zokogva jelentette be a műsorvezető, váratlanul elhunyt kollégája

borsonline.hu

Megrázó: Felakasztotta magát egy fiatal Veszprémben – 18+

További cikkek

Ezotéria

Érzékeny lelkiállapotot és mély kötődést jeleznek a bolygók

Gyász

Zokogva jelentette be a műsorvezető, váratlanul elhunyt kollégája