Aktuális

Hajléktalanság szélén az ország legkövérebb tinije - Schobert Norbi: Gézunak kell kimásznia a bajból

Kóré Károly

2021. március 2. kedd 19:00

Munkavállalásra biztatja Schobert Norbert a hajléktalanság szélén álló pártfogoltját, Rácz Gézát. Ahogy a Bors megírta, az ország legkövérebb tinédzserének két héten belül ki kell költöznie a jelenleg méltányos áron bérelt otthonukból.

Rácz Géza még csak idén, 18 évesen fejezi be az általános iskolai tanulmányait, most mégis sürgősen munkát kell találnia. Az őt egyedül nevelő édesanyja, Márta aligha képes önmaga előteremteni annyi pénzt, amennyiből tisztességes otthont tudnának találni. A fiú tavaly még 300 kilónál is többet nyomott, ám Schobert Norbert fitneszguru segítségének köszönhetően már csak 230-at mutat alatta a mérleg. Most a még mindig extrém túlsúlya mellett egy másik problémával is meg kell birkóznia: a jelenlegi otthonukat 20 ezer forintért, egy közeli rokontól bérlik édesanyjával, ám a családtag vasárnap közölte velük, hogy két héten belül el kell költözniük. Úgy tűnik, a harmadik gyermekét váró anya azóta megenyhült, és hajlandó némi haladékot adni Gézáéknak, ám ők is tudják, hogy ezzel nem élhetnek vissza a végtelenségig.


Csak egy kicsit tudtunk fellélegezni

– mondta a Borsnak az ország legkövérebb tinédzsere, akinek egyébként pártfogója most azt javasolja, hogy az édesanyjával együtt keressen munkát.

Norbi így érvelt a Borsnak:
Senki nem várhatja el, hogy mások oldják meg a problémáit. A saját gyermekeimet sem fogom eltartani, ha nagykorúak lesznek, mindig is arra tanítottam őket, hogy főiskolára és egyetemre járni munka mellett is lehet– fejtette ki Norbi, aki persze nem javasolja Gézának, hogy megerőltető munkát vállaljon, de szerinte a fiú többek között ülőmunkát el tud végezni – magyarázta az életmód-tanácsadó, aki szerint pedagógiailag sem lenne helyes, ha ő nyitná ki a pénztárcáját és kivenne egy házat Ráczéknak. Olcsó albérlet és ideális munka keresésében viszont szívesen segít nekik, és továbbra is állja a fiú étkezését, amíg le nem fogy.

Norbi vallja, hogy akinek nincs fűtőanyaga, annak fűrészt kell adni, és nem fát. Szerinte a megfelelő segítség a felzárkóztatás.

Egy felnőtt emberről és az édesanyjáról beszélünk, valamint velük él Géza nővére is. Mindhárman munkaképes korban vannak. Géza felnőtt ember, ideje, hogy képes legyen megállni a lábán! – fejezte be Schobert.

További cikkek

Tragédia

„Olyan hívást kaptam, amit egyetlen szülő sem akar” – zokogta az apuka, aki elvesztette a gyermekét

Tűz

Halálos áldozata is van a hajnali budapesti kórháztűznek -Fotók

Ez is érdekelhet

metropol.hu

Újabb gyanús Covid-tünet? Sokan panaszkodnak erre megbetegedés után

borsonline.hu

Földre esett, de már soha többé nem ébredt fel a 26 éves gyönyörű menyasszony

life.hu

Tápai Szabina megszólalt: "A mi házasságunk egy óriási hullámvasút"

vg.hu

Változott a trend: másra használják az ATM-eket a magyarok

heol.hu

Halálos baleset történt a 31-es főúton

origo.hu

Elegánsnak ígérkezik a Google okosórája

nemzetisport.hu

PL: Alisson bravúrjai is kellettek, de kihasználta a City botlását a Liverpool

vg.hu

Több száz embert kellett evakuálni a kaliforniai erdőtűz miatt

astronet.hu

Heti horoszkóp 2022. január 24-30.: Bármit elérhetünk ezen a héten

origo.hu

Átrepült egy ember a 80-nal hajtó buszon, az utasok reakciója felülmúlhatatlan volt

borsonline.hu

Felfoghatatlan tragédia: Furcsa zajra ébredt a házaspár, a következő percben holtan feküdt egyikük

origo.hu

Amerikainak gondolt kolbásszal küzdött a vendégekért a Kádár-diktatúra furcsa gyorsétterme, a City Grill