Mindent medvehagymából: sajtkrém, krémleves, főzelék és gombapaprikás is készíthető belőle - Recepttel

Mindent medvehagymából: sajtkrém, krémleves, főzelék és gombapaprikás is készíthető belőle - Recepttel

medvehagyma
PUBLIKÁLÁS: 2021. március 13. 13:00
A vitamindús medvehagymáért bármelyik erdő alján érdemes lehajolni, ugyanis mennyei csemege.
Bors

Mivel a medvehagyma levelei könnyen összekeverhetőek a gyöngyvirág, sőt a kikerics mérgező leveleivel, ezért a legjobb, ha szedéskor azonnal megszagolja a növényt. Ha fokhagymás illatot érez dörzsöléskor, jó úton jár egy finom ételhez vezető úton. Ha ezt az illatot nem érzi, semmiképpen nem szabad sem megvenni, sem megfőzni a medvehagymának vélt leveleket.

Mielőtt elindul gyűjteni, érdemes elolvasni korábbi cikkünket is, amiben azt gyűjtöttük össze, hogy hogyan döntheti el, hogy medvehagymát talált-e.

Jellegzetes íz és illat

A jellegzetes illat már az ízére is enged következtetni: íze a fokhagyma és a snidling keveréke a fokhagyma keserűsége és a szájban maradó maró szaga nélkül. A medvehagyma a legjobb tavaszi vitaminbomba, ezért érdemes többféle ételben is kipróbálni.

Előételnek kínáljon medvehagymás sajtkrémet!

A hűvösebb tavaszi napokon jól esik egy melengető krémleves

Még a gombapaprikásba is kiváló a medvehagyma

Vacsorára épp jó lehet egy könnyű medvehagymamártás főtt tojással

Ha valami finomságra vágyik, süssön medvehagymás csigát!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.