Aktuális

Floridai magyar család tragédiája – A házban voltak a gyerekek a gyilkosság idején

Bors

2021. március 22. hétfő 08:30

<p lang="hu-HU">Borzalmas tragédia: egy rejtélyes gyilkosságot követően mindkét szülőjét elvesztette két magyar kislány Floridában. Most az egész magyar közösség összefogott, hogy segítsen a világban egyedül maradt gyerekeket.

Sokkoló látványra érkeztek meg a rendőrök a floridai Altamonte Springsben álló takaros családi házhoz március 17-én. A házban ugyanis az ott élő, magyar pár, a híres mesterfodrász P. Ildikó és férje, Zoltán holttestére bukkantak: az elsődleges információk szerint Zoltánt lelőtték, míg Ildikó öngyilkos lett, sokan kiterjesztett öngyilkosságról suttognak. 6 és 16 éves kislányaik, bár úgy tudni, a házban voltak, de életben maradtak, most viszont teljesen árván állnak a nagyvilágban. A gyerekekért az egész magyar közösség összefogott.

Tehetős család

A magyar származású P. Ildikó és férje, Zoltán ismertek voltak, nem csak a környéken, de a magyar közösségben is. A család, és két szép kislányuk a társasági élet középpontjainak számítottak, minden, magyaroknak szóló rendezvényen részt vettek.

– Zoltán jól menő pénzügyi guru volt, saját céget vezetett, míg Ildi fodrász, később pedig mesterfodrász lett, és szépségszalonja volt, szintén elismertnek számított a szakmában – mesélte a Borsnak egy ismerős. – Ildi nagyon kedves, mindig mosolygó nő, rajongásig imádták a férjével a lányokat, és szépen éltek. Mikor megtudtuk, mi történt, sokkot kaptunk. Képtelenek vagyunk elhinni, hogy Ildi ilyet tegyen. Addig nem is gondolunk ilyesmit, míg a nyomozás le nem zárult. Úgy tudjuk, hogy bár ott voltak, de szerencsére nem látták ezt a borzalmat. Most az a lényeg, hogy a lányoknak segítsünk, Amerikában ugyanis egyáltalán nem élnek rokonok.

Pénz gyűjtenek a lányoknak

Az amerikai magyar közösség ezért egy emberként próbál segíteni az árván maradt kislányoknak.

A családnak nincsenek rokonaik Amerikában, de a jelenlegi pandémiás helyzetben hosszadalmasabban, de hatóságokkal szorosan együttműködve a nagymama Magyarországról hamarosan megérkezik a gyermekekhez. A lányok ideiglenesen egy amerikai baráti családhoz kerültek, biztonságos környezetben vannak – közölte az amerikai-magyar közösség, akik azonnal gyűjtést kezdtek, hogy a tragédia sújtotta gyerekeknek legalább anyagi biztonságot teremthessenek.

– A család a magyar közösségben ismert volt, több közvetlen barát és közép-floridai magyar szervezet is azonnal összefogott annak érdekében, hogy a gyermekek érzelmi komfortját biztosítsák, valamint azonnal elindítsák a gyűjtést a kiskorúak biztosabb jövőjének érdekében. Elképesztő összefogás mutatkozott mind az amerikai, mind pedig az amerikai magyarok körében, az egész Egyesült Államokban: 48 óra leforgása alatt mintegy 30 ezer dollár (9 millió forint) érkezett a részükre – mondták.

Sztárügyvéd is segít

Sokan a pénz mellett ételcsomagokkal, ruhákkal segítik a gyerekeket, mások utazást ajánlottak fel a lányoknak, míg többen azonnal jelezték: akár örökbe is fogadnák őket. Emellett egy magyar ügyvéd, Rónai Péter is azonnal a segítségükre sietett. Az amerikai-magyar sztárjogász rögtön a lányok mellé állt, és jelezte: képviseli őket.

– Jövő héten találkozok a kislányokkal, az irodánk segít nekik, képviseli őket bármiben. Nem kérünk érte pénzt. Ezért én és a partnerem, mindketten elrepülünk jövőhéten, hogy segítsük a családot, minden erőnkkel, mintha csak a saját családom lenne – közölte Rónai.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15381982_auto_resized.jpg
origo.hu

Lengyelország bejelentése mindent megváltoztathat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10307_resized.jpg?avcount=1669505107
origo.hu

Magyar valóságshow-szereplők, akikről kiderült, hogy pornóztak - itt vannak a meztelen fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15383632_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokkoló röntgenfelvétel: szörnyű, mit húztak ki az idős férfi fenekéből

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15383464_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Új nagykövetet küld Magyarország Kijevbe

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15383730_auto_resized.jpg
ripost.hu

Drámai pillanatok: Ez a páros lett a Dancing with the Stars harmadik helyezettje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15381645_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Szijjártó Péter a France 24-nek adott interjúban védte meg Magyarországot + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10309_resized.jpg?avcount=1669505107
origo.hu

Ismert magyar modellek meztelenül - 18+ fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15382241_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. november 27.: a Szűzben komoly döntés érlelődik, a Mérleg lelkesít másokat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15383809_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Drámai pillanatok a TV2 stúdiójában: ez a páros nyerte a Dancing with the Stars műsorát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10280_resized.jpg?avcount=1669505107
life.hu

Black Friday: Most érdemes beszerezni ezeket a hangulatjavító vitaminokat! (x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15383497_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A tömegbe hajtott egy autó a karácsonyi vásáron, kitört a pánik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15383307_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megrázó részletek a 4-es főúton történt tragédiáról: az út szélén hozták világra a kisbabát, anyját és őt sem tudták megmenteni

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/11/jyINx3UmdVlCS0y2xoA2TE3iD_zmYcFX62bQzpEOVms/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhlZDE5OTYyN2NiZDQxNWZhNzZlMmVhMDE0MzBlNTI5.jpg
Tragédia

Megrázó részletek a 4-es főúton történt tragédiáról: az út szélén hozták világra a kisbabát, anyját és őt sem tudták megmenteni

https://cdn.borsonline.hu/2022/11/g9wV819UwpXKS10pIZnkNfHMdEj0t8HVVvgbLLfH2yM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2MwYTIzZjEzMGZlNTQxZWM4ZjE2ODYzNDZjMzBiZTMw.jpg
Aktuális

Dollárbaloldal: így ömlött a pénz a Bajnai-cégekhez