Aktuális

Örökbefogadáson gondolkodik Németh Kristóf és családja

Bors

2021. február 16. kedd 08:30

Németh Kristófnak és családjának most nincsen saját házi kedvence, de a Fórum színház igazgatójához mindig is közel álltak az állatok. Kiskorában egy macska kolóniával nevelkedett és gyerekeit is abban a szellemben neveli, amit a szüleitől ő is látott. 

Forrás: Knap Zoltán

Németh Kristóf egy felelős állattartó családból származik, akit egész gyerekkorában körbevettek az állatok. 

– Mindig cicáink voltak, egy egész cicakolóniával éltünk együtt, akiknek a leszármazottai még mindig ott élnek a családi házban, ahol nevelkedtem. Emlékszem, a macskák ki-be járkáltak egész nap, megjelentek amikor enni szerettek volna, vagy ha egy kis simogatásra vágytak. Volt két cicánk, Pali és Aranka. Ők álltak talán a legközelebb a szívünkhöz. Pali szinte a lelki társává vált édesapámnak – mesélte a Bors érdeklődésére a Fórum színház igazgatója, aki a közeljövőben szeretne újra házi kedvenceket tartani.

Az életpályám sajnos idáig nem engedte meg, hogy újra állatot tartsak. Nem tudtam volna megadni azt a törődést, mozgást, figyelmet amit megérdemelnek. Ezen kívül a gyerekek miatt eddig nem nagyon szerettük volna, hiszen egy kisbaba mellett nagy a fertőzésveszély – utalt Kristóf most egyéves kisfiára, Leventére. 

A család idén nyáron költözik majd egy családi házba, ahová be tudnak majd fogadni állatokat is.

– Lőrinc nagyon szeretne kutyát és az az igazság, hogy én se határolódom el tőle. Személy szerint a vizsla felé húz a szívem, feleségem édesapjánál is van egy meseszép vizsla. Bár ez még nincs eldöntve, de magam részéről az örökbefogadás mellett állok, hiszen jómagam már 12 éves korom óta tagja vagyok egy állatvédelmi szervezetnek. Ezért is tartom nagyon fontosnak ezt a mostani konzultációt az állatvédelemről. Külön örülök annak, hogy van egy olyan kérdés, ami a felelős állattartásról szól, hiszen én is azt vallom, hogy minél korábban meg kell tanítani a gyerekeknek, hogyan bánjanak az állatokkal mondta Kristóf, aki nem csak a háziállatokkal törődik.

Írásba adta a véleményét

Kristóf már kitöltötte az Agrárminisztérium által készített, állatvédelemről szóló online kérdőívet, amellyel a kormány online párbeszédet indított az állatvédelem legfontosabb kérdéseiről. Többek között az állatvédő szervezetek támogatásáról, a kóbor kutyák befogadásáról, a pirotechnikai szabályokról, vagy az állatkínzással kapcsolatos büntetésekről. A kérdőívet a www.allatvedelem.kormany.hu oldalon lehet elérni.

Ő az állatkert hangja és az egész családdal lelkesen támogatják a Fővárosi Állat és Növénykertet

– Lóci és Levente fiaimnak, a feleségemnek és nekem is van örökbefogadott állatunk. Egészen pontosan egy kis elefánt és egy szibériai tigris – árulta el a 45 éves színész.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet