Aktuális

Hiába halt meg a tündéri kisfiú: 43 év után derült ki a borzalmas tragédia oka

Bors

Létrehozva: 2021.02.15.

Megrázó titokra derült fény egy rejtélyes haláleset után több mint négy évtizeddel. A család szakértő segítségével kiderítette: imádott kisfiuk nem természetes halált halt a kórházban.

Több mint négy évtizede harcol az igazságért egy idős angol házaspár. A Marrows család azóta is imádott gyermekük 43 évvel ezelőtti halálának okát próbálja kideríteni.

Most úgy tűnik, kiderült a borzalmas igazság.

1978-ban, a Scunthorpe Kórházban tartásjavító operáción esett át az akkor mindössze 5 éves Carl Marrows. A műtét során komplikáció lépett fel, aminek következtében a kisfiú életét vesztette. Az orvosi jelentések szerint Marrows halálának oka a hatalmas vérveszteség volt, ám ezt a család képtelen volt feldolgozni, ezért bíróságra vitték az ügyet. Egy két évvel később lefolytatott vizsgálat alapján a kisfiú halálát továbbra is természetes eredetűnek könyvelték el.

Posted by John Dedman on Sunday, February 14, 2021

Marrowsék azóta sem adták fel a harcot, aminek múlt héten eredménye is született. Mint kiderült, a kisfiú mulasztás miatt hunyt el.

Az új vizsgálattal arra próbáltak rájönni, hogy egy ilyen műtét során felmerülő jelentősebb vérveszteség esetén milyen ellátásban kellett volna részesülnie a kisfiúnak. A procedúra pontos meghatározása után ki is derült:

az óvintézkedéseket nem végezték el Carl Marrowson.

Posted by John Dedman on Sunday, February 14, 2021

A vérzés jelentkezésekor a sürgősségi ellátás helyett máris a kórterembe tolták a kisfiút, ám amikor egy nővérnek feltűnt, hogy valami nincs rendben, csak később szólt az illetékes orvosnak, akkor pedig már késő volt: nem tudták megmenteni az életét.

A nyomozás során az orvosi papírok is előkerültek, amelyek erősen hiányosak voltak.

Ha Carl túlélte volna a műtétet, idén lenne 49 éves. Családja a legnagyobb méltósággal viselte az eljárásokat – nyilatkozta az ügyben illetékes halottkém.

Ragyogó kissrác volt.

– mondta néhai fiáról a most 74 éves apa.

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek