Aktuális

Szívószállal szívta a kokaint M. Richárd a szilveszteri drogbulin

Bors

2021. január 6. szerda 04:10

Kezdeményezte az ügyészség M. Richárd előzetes letartóztatását. A hírhedt Dózsa György úti autóbaleset egyik részesét szilveszter éjjel kapták rajta egy drogbulin a saját éttermében, ahol a partnereivel együtt szívószállal fogyasztotta a kokaint.

Forrás: MTI

M. Richárd legújabb stiklijére szilveszter éjjelén derült fény. A budapesti Nyugati téren található pizzériájában házibulit szervezett, betartva a tízfős létszámkorlátozást. Az étteremben éppen ennyien tartózkodtak, amikor az egyenruhások bementek. A társaságból többen is szívószállal fogyasztották a kokaint, aminek a hatását metanfetaminnal kívánták „élvezetesebbé” tenni.  

A Bors megtudta: a drogokat egy gyorsteszt segítségével M. vizeletében mutatták ki. A férfi nem élt panasszal a gyanúsítás ellen, igaz, nehéz is lett volna bármit tagadnia. Az ügyészség indítványozta a bíróságon M. Richárd letartóztatását.

–  Az újabb, szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmény megalapozott gyanúja arra enged következtetni, hogy a vádlott szándékosan és kitartóan semmibe veszi a jogszabályokat, ettől a büntetőeljárás ténye és az enyhébb kényszerintézkedés sem tartja vissza – mondta a Borsnak Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője.

A történethez hozzátartozik, hogy a vállalkozó korábban szívbetegségére és operációjára hivatkozva kapott kedvezményeket. Tekintettel arra, hogy M. Richárdot nem vették őrizetbe, a bíróságot nem köti a 72 órás időkorlát a letartóztatásról szóló döntésben. A Bors úgy tudja: várhatóan egy-másfél héten belül születik határozat az ügyben.

Örökre eltiltották a vezetéstől 

2017. május 15-én kora délután a megengedett 50 helyett mintegy 135-140-nel hajtott a budapesti Dózsa György úton a Kassák Lajos utca irányába. Pont akkor érkezett a kereszteződésbe a szintén szabálytalanul közlekedő N. József. A két autó karambolozott, félresodródott, majd elgázolt három gyalogost. A kanyarodó jármű egyik utasa kirepült a kocsiból, és azonnal meghalt, egy másikat pedig ugyan kórházba szállítottak, ám az orvosoknak nem sikerült az életét megmenteniük. M. Richárd könnyebben, a másik autó sofőrje életveszélyesen megsérült. A három gyalogos kisebb sérülésekkel megúszta.

Ezekután elrendelték M. Richárd házi őrizetét, mozgását pedig nyomkövetővel figyelték. 2018. júniusában kimenőt kapott, amikor nagymamája temetésén kívánt részt venni. Nem sokkal később meghosszabbították a házi őrizetét. A korlátozó intézkedés szabályait többször is megszegte, volt, hogy egy étterembe ült be engedély nélkül. M. Richárdot a bíróság első fokon négy év fogházra ítélte, és örökre eltiltotta a járművezetéstől. A jogerős ítéletig bevonták a jogosítványát, ám ez nem akadályozta meg abban, hogy tavaly októberben újra volán mögé üljön.

Mint a Bors megírta: a 43 éves férfi egy XIII. kerületi közúti ellenőrzés során bukott le. M. egy német rendszámú Mercedesből szállt ki, az igazoltatáskor elismerte, hogy nincs jogosítványa. Ezek után pedig lezárta a kocsiját, majd gyalogosan távozott.

Állítja: nem edzett, csak nézelődött

A vállalkozó decemberben szerepelt újra az újságokban: akkor egy újpesti konditeremben kapták el az egyenruhások. A járványügyi rendelkezések szerint tilos az ilyen létesítmények látogatása. M. akkor a Borsnak elismerte, hogy ott volt, de azt állította, hogy nem vétett a szabályok ellen.

– Egy barátom megmutatta a felújítás alatt álló termét. Abban a teremben, ahol éppen tartózkodtunk, nem voltak gépek és mi sem edzőruhát viseltünk – mondta M. Richárd.

Az ügyészség többször is indítványozta M. Richárd letartóztatását, de a bíróság ezt nem tette meg, ráadásul az elsőfokú bíró még a meglevő intézkedéseket is megszüntette. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen, mire a másodfokú bíróság annyiban adott helyt, hogy visszahelyezte egy enyhébb bűnügyi felügyeletbe. Ez annyit takar, hogy a vádlott Budapestet és Pest megyét nem hagyhatja el, illetve hetente kétszer jelentkeznie kell a rendőrségen. Ez a döntés van most is érvényben.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15425455_auto_resized.jpg
origo.hu

Beletankolt egy zacskóba, ami eresztett, erre támadt egy még okosabb mentőötlete - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10598_resized.jpg?avcount=1670624407
origo.hu

Széttárt lábakkal, felsőjéből kibuggyanó mellekkel fotózták a szexi énekesnőt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15427686_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A Dancing with the Stars zsűritagja is segíti a Jókai házomlásban megsérült balerinát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15425459_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Lengyel lap: Drámai a helyzet Magyarországon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15426157_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Elolvadunk! Rácz Jenő nyaralós apa-lánya fotójánál nem látsz ma cukibbat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15425844_auto_resized.jpg
vg.hu

Ez aztán a nyugdíjkiegészítés: harminc millió forintnyi drogot találtak egy idős férfinál

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10599_resized.jpg?avcount=1670624407
borsonline.hu

Megdöbbentő, mit talált a TEK ennél a nyíregyházi családnál

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15424921_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Íme a karácsony sztrája: a legfinomabb diós-citromos hókifli

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10442_resized.jpg?avcount=1670624407
mindmegette.hu

A TÖKÉLETES CRÉME BRULÉE: ÍGY LESZ KRÉMES ÉS ROPPANÓS(x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10590_resized.jpg?avcount=1670624407
mandiner.hu

Minden innováció létkérdés a 21. század agráriumában(x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15428141_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nyilvánosságra hozták a felvételt: ököllel ütöttek, köpdöstek társai egy diáklányt Zemplénben

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/12/29YZpSM_82OXAvUmkVl2Kqlxyu4Tl21hXlMdIW0J4uk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA4ZmIzZjViOTZmMTQxOWU4OTUxN2M3OGQ0YWMwNzJm.jpg
Bántalmazás

Nyilvánosságra hozták a felvételt: ököllel ütöttek, köpdöstek társai egy diáklányt Zemplénben

https://cdn.borsonline.hu/2022/12/0j-8VyiobeBCcyDBkvCydIpxHvplkewDIY5wuLm0U7o/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNkYjhjMTI4ZWVjOTQyZmRiZmQ3NDNlZmVhN2I0ZjEx.jpg
Összefogás

A Dancing with the Stars zsűritagja is segíti a Jókai házomlásban megsérült balerinát